„Ţară condusă de vasalii Rusiei”. Autospeciale donate de Moscova au ajuns la Chişinău

Autospeciale donate de Moscova dedfilează în PMAN din Chişinău
Autospeciale donate de Moscova dedfilează în PMAN din Chişinău (chisinau.md)

Primăria municipiului Chişinău a primit vineri, 16 octombrie, un lot de cinci maşini pentru deszăpezirea drumurilor şi întreţinerea infrastructurii rutiere din oraş. „Autospecialele sunt cu parcurs, anul fabricaţiei 2017 şi au fost donate de Întreprinderea Unitară de Stat 'Ecotehprom' din Moscova”, se arată într-un comunicat al municipalităţii.

Întrucât autospecialele au trecut „maiestuos în defilare prin PMAN”, acţiunea a atras multe critici, inclusiv a fostului ministru al Sănătăţii Ala Nemerenco, care a subliniat că unităţile de transport au fost solicitate de Ion Ceban la întâlnirea cu primarul Moscovei Sobianin din 28 noiembrie 2019 (un an în urmă!) dar acestea au venit exact în campania electorală a lui Dodon. „Ne-au furat şi PMAN. Chiar că înzăpeziţi mai suntem...”

„O coloană de peste douăzeci de camioane pline cu medicamente şi echipamente medicale de protecţie în sumă de 3,5 milioane euro venite ca ajutor din partea României pe 7 mai, încă la începutul pandemiei, atunci când tuturora le era foarte greu, a fost băgată sub un pod jerpelit fiindu-le refuzată trecerea prin PMAN”, a adăugat aceasta.

Atunci când pentru Dodon bucăţi de fier valorează mai mult decât viaţa şi sănătatea oamenilor..., a ţinut să sublinieze Veaceslav Negruţă expert de la Transparency International Moldova.

„Ţară condusă de vasalii Rusiei”, „conducere cu minte de rob”, au fost părerile Nadejdei Hriptievschi, expert CRJM şi Cristinei Pereteatcu, fostă directoare Amnesty Moldova.

În dimineaţa zilei de vineri, Donaţia administraţiei Moscovei a fost aranjată în faţa Primăriei, iar traficul a fost îngreunat. Fiecare maşină a fost „dotată” cu un steag al Rusiei, iar evenimentul la care a participat şi ambasadorul Rusiei a fost transmis live de Primăria Capitalei, dar şi de primarul Ion Ceban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe