"Târgul de Iniţiative Cetăţeneşti" îşi deschide sâmbătă porţile. Cetăţenii Capitalei, invitaţi la ARCUB

Afiş Târgul de Iniţiative Cetâţeneşti
Afiş Târgul de Iniţiative Cetâţeneşti (CeRe)

Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe) le reaminteşte cetăţenilor Capitalei că sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 15, sunt aşteptaţi la cea de-a treia ediţie a "Târgului de Iniţiative Cetăţeneşti". Târgul va avea loc la Centrul Cultural ARCUB (Str. Gabroveni nr. 50 – 53).

Târgul este un prilej de a-i cunoaşte pe acei oameni care au luat atitudine şi care s-au implicat pentru binele comunităţii din care fac parte – grupuri şi comunităţi active în Bucureşti care au făcut demersuri către autorităţile publice pentru rezolvarea unor probleme de interes local sau naţional, pe teme diverse (mediu, social, infrastructură, drepturile omului etc.), informează organizatorul evenimentului - CeRe -, în comunicatul de presă remis Epoch Times.

Pe lângă ocazia de a îi cunoaşte pe bucureştenii din 19 grupuri cetăţeneşti de cartier şi comunităţi civice, care aduc pe agenda administraţiei publice subiecte diverse ce aşteaptă rezolvare din partea autorităţilor, vizitatorii târgului vor avea parte şi de o serie de evenimente de larg interes, printre care:

• Lansarea “Hărţii victoriilor civice din Bucureşti”, o platformă online care centralizează grupurile civice active în oraş şi reuşitele acestora;
• “De vorbă cu consilierul tău” – formatul evenimentului va permite celor prezenţi la târg interacţiunea cu consilieri locali şi funcţionari publici, pe subiecte de interes la nivelul fiecărui sector;
• Lansarea Ghidului Juridic - un instrument care prezintă acţiuni în instanţă ale grupurilor civice şi organizaţiilor neguvernamentale pe teme legate de transparenţă şi urbanism.

Târgul de Iniţiative Cetăţeneşti
Târgul de Iniţiative Cetăţeneşti (CeRe)

Evenimentul se adresează publicului larg, iar intrarea este liberă. Programul evenimentului poate fi accesat aici