Tăriceanu, acuzat de slugărnicie faţă de Rusia

Călin Popescu Tăriceanu îşi face propria politică externă, din scaunul de preşedinte al Senatului României, acuză secretarul executiv al Mişcării Populare, Ştefan Vlaston.
Călin Popescu Tăriceanu, PNL
Călin Popescu Tăriceanu, PNL (Epoch Times România)

Călin Popescu Tăriceanu l-a invitat la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră, pe Serghei Narîşkin, preşedintele Dumei de Stat şi fost şef al Administraţiei Prezidenţiale, demnitar cu implicare importantă in procesul decizional de la Moscova.

"Dl Tăriceanu trebuia să ştie, în calitatea oficială pe care o are, că Serghei Narîşkin este pe lista interdicţiei de călătorie adoptată de Uniunea Europeană, inclusiv cu votul României. Ori România este stat membru al UE. Este adevărat, această interdicţie nu se aplică în situaţia în care un stat membru are o obligaţie de drept internaţional decurgând dintr-un acord multilateral care conferă privilegii şi imunităţi. Dar simbolistica rămâne, oricum s-ar explica invitaţia.

Ce a făcut Rusia în Crimeea şi Ucraina nu poate fi trecut cu vederea, nici măcar de către preşedintele Senatului României. Iar ce a făcut Tăriceanu se numeşte slugărnicie faţă de Rusia. O fi uitat preşedintele Senatului că avem cetăţeni români cu interdicţie de a intra în Rusia?", a declarat liderul Mişcării Populare.

Şeful politicii externe al României este preşedintele Klaus Iohannis, care, potrivit lui Vlaston, trebuia consultat şi întrebat în legătură cu această invitaţie. A fost sau nu întrebat? Dacă da, a fost sau nu de acord cu ignorarea poziţiei UE?

"Această problemă trebuie lămurită, înainte de a ajunge în situaţia ca fiecare demnitar al statului român face politica externă care-i trece prin cap! Serghei Narîşkin n-a pierdut ocazia să folosească tribuna Parlamentului României pentru a reitera poziţia Federaţiei Ruse, cunoscută altminteri, să vitupereze împotriva NATO, a scutului antirachetă, a tot ce este legat de securitatea statelor europene, de care România beneficiază din plin", a continuat preşedintele executiv al MP.

În opina politicianului, preşedintele Senatului şi preşedintele Iohannis trebuie să clarifice urgent principala problemă: s-au pus, sau nu, de acord în privinţa invitării lui Narîşkin? De altfel, partidele parlamentare trebuie şi ele să ia o decizie: mai poate reprezenta Tăriceanu România, din poziţia de al doilea om în stat, după ce "s-a dovedit că promovează propria politică externă, obedientă faţă de Moscova?"

"Şi ultima întrebare: Este adevărată informaţia care circulă în media online, că Federaţia Rusă sponsorizează ALDE, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu?", a mai întrebat Vlaston.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne