Tăriceanu: Când participă la şedinţele de guvern, Iohannis nu conduce, ci doar le prezidează

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat marţi, pe pagina sa de socializare, că atunci când participă la şedinţele de guvern preşedintele României doar le prezidează, nu le conduce.

"Când preşedintele participă la şedinţele de guvern, el nu conduce guvernul sau şedinţele. El le prezidează, ceea ce e cu totul altceva. Conducerea guvernului este asigurată numai şi numai de prim-ministru, chiar atunci când preşedintele este prezent. Faptul că prezidează şedinţa nu înseamnă că el conduce", a declarat Tăriceanu.

Potrivit liderului ALDE, prim-ministrul este cel care, împreună cu membrii guvernului, ia hotărâri, nu preşedintele.

"Preşedintele nu se poate substitui prim-ministrului. A prezida înseamnă altceva. E funcţia care îţi dă posibilitatea să spui 'îi dau cuvântul şi domnului cutare şi domnului cutare', dar în ceea ce înseamnă exercitarea funcţiei de a conduce guvernul, ea rămâne atributul prim-ministrului, chiar în prezenţa preşedintelui. Preşedintele nu poate să spună 'asta se adoptă' sau 'asta nu se adoptă'.", a explicat Tăriceanu.

Declaraţia vine în contextul în care, pe fundalul discuţiilor privind adoptarea unei ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea, şeful statului Klaus Iohannis şi-a exprimat intenţia de a participa la şedinţele de guvern.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne