Tăriceanu: Cioloş nu mai are ce căuta în fruntea Guvernului după alegeri. Românii sunt sătui de tehnocraţi

În momentul de faţă, românii sunt absolut sătui de această brambureală care se numeşte guvernul tehnocrat, un guvern care s-a remarcat printr-o incompetenţă cum nu s-a mai văzut, a opinat liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Premierul Dacian Cioloş nu mai are ce căuta în fruntea Guvernului după alegerile parlamentare din 11 decembrie, a declarat sâmbătă seara, la Antena 3, copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

"Asta numai în cazul în care acceptăm cu toţii că, de fapt, trăim într-o butaforie numită democraţie şi în care votul nu mai are nicio relevanţă şi punem atunci pe cine îi place Preşedintelui. Că-l cheamă Dacian Cioloş sau Gigel mai ştiu eu cum, nu are nicio importanţă. Nu. Eu nu cred că o astfel de formulă, chiar cu artificiul ăsta pe care l-a făcut PNL-ul pentru a-şi salva imaginea şi pielea la alegeri, de a-l propune prim-ministru, nu cred că Dacian Cioloş are ce să caute ca prim-ministru", a precizat Tăriceanu, întrebat dacă îl vede pe Cioloş prim-ministru şi după alegeri, potrivit Agerpres.

În opinia liderului ALDE, în momentul de faţă, "românii sunt absolut sătui de această brambureală care se numeşte guvernul tehnocrat".

"Nu cred că putem să ne permitem ca România să fie condusă de miniştri care încă mai au caş la gură. Românii nu vor să continue această situaţie care a fost marcată de zece ani de dispute politice sterile şi acum de o incompetenţă cum nu s-a mai văzut, care este caracteristică acestui guvern. Eu cred că oamenii îşi doresc să vadă un guvern care să aibă competenţă, să aibă onestitate, să aibă pricepere, experienţă şi o anumită soliditate care este dată, evident, de ceea ce înseamnă performanţa fiecăruia", a afirmat Tăriceanu.

Înrebat care membri ai Guvernului s-ar încadra în categoria celor "cu caş la gură", liderul ALDE a replicat:

"Oameni care nu au făcut până acum decât să-şi termine studiile. Avem un ministru la Sănătate, care singura competenţă pe zona sănătăţii este că venea cu o geantă cu medicamente de la Viena. Mi se pare cam puţin. Sigur, ca gest de generozitate îl pot aprecia. Dar de aici până a ajunge ministru mai e un pas mare pe care, cred că, Dacian Cioloş s-a grăbit să i-l ofere. A fost o greşeală".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne