Tăriceanu, despre scenariul "miniştri ALDE în guvernul PSD": "Îi voi cere lui Iohannis..."

Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri că, dacă premierul Dăncilă va propune miniştri din partea ALDE, îi va scrie preşedintelui Klaus Iohannis să nu semneze decretele de numire, relatează euractiv.ro

"Dacă acest zvon se confirmă, dacă apare un anunţ de numire a unor persoane în calitate de membri ALDE, o voi notifica public pe doamna Dăncilă, printr-o scrisoare deschisă că a încălcat prevederile constituţionale şi nu respectă decizia pe care noi am luat-o de a ieşi de la guvernare şi îl voi înştiinţa şi pe preşedinte să nu semneze decretele de numire", a susţinut liderul ALDE.

Fostul şef al Senatului a mai ţinut să sublinieze că ceea ce face Viorica Dăncilă acum este "un fel de echipă încropită în care ea crede că este reprezentat un partid care a decis să iasă de la guvernare, numai pentru a încerca să evite votul din Parlament".

Tăriceanu a mai opinat că şefa PSD încearcă tot felul de formule "de ţară de lumea a treia".

Declaraţiile lui Călin Popescu Tăriceanu vin în condiţiile în care în presă a apărut, pe surse, informaţia că PSD vrea să ofere portofoliile rămase vacante după plecarea ALDE de la guvernare tot către ALDE. Mai exact, nemulţumiţilor din partidul lui Tăriceanu, care nu-s deloc fericiţi de "plecarea de la măcelărie."

Negocierile ar fi purtate de Meleşcanu, iar PSD vrea în schimb ca parlamentarii ALDE să susţină în continuare Guvernul şi să asigure voturile necesare pentru validarea acestuia în Parlament.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne