Tăriceanu îşi aduce ode lui însuşi: "Cred că trecutul meu profesional mă îndreptăţeşte"

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Epoch Times România)

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, candidat la Primăria Capitalei, a lansat într-un interviu acordat Agerpres, un atac acid la adresa lui Nicuşor Dan, pe care l-a caracterizat drept o persoană care are vocaţia distrugerii, nu a construcţiei. Pe de altă parte, Tăriceanu a ţinut să se portretizeze pe el însuşi drept un constructor care merită să fie votat.

"Eu nu cred că Primăria Bucureştiului este locul unde să se facă experimente cu oameni care nu au mai condus în viaţa lor nimic cum este genul lui Nicuşor Dan şi care are vocaţia distrugerii şi nu a construcţiei.", a declarat Tăriceanu pentru Agerpres.

După ce l-a denigrat pe Nicuşor Dan, politician care în perioada în care a activat ca ONG-ist a luptat pentru salvarea de la distrugere a numeroase clădiri de patrimoniu şi spaţii verzi, Tăriceanu s-a autocaracterizat drept un om care ştie să construiască şi care a lăsat în urmă lucruri de care e mândru.

"A fi primar înseamnă să ai vocaţie de constructor şi cel puţin în această privinţă cred că trecutul meu profesional mă îndreptăţeşte mai mult decât pe oricare din toţi ceilalţi candidaţi. Sunt inginer constructor de profesie, am profesat până în 1992, atât ca inginer constructor în execuţie, cât şi în mediul universitar, mediul academic. Am fost cadru universitar, am lucrat proiectare, cercetare, execuţie, deci ştiu să construiesc şi am lăsat în urma mea lucruri de care sunt mândru.

Toţi bucureştenii care trec prin pasajul subteran de la Bucur Obor sau îşi parchează maşinile în parcajul pe două nivele de la Bucur Obor e bine să ştie că este o lucrare realizată de Călin Popescu-Tăriceanu de la început până la sfârşit - eram tânăr inginer. Înainte am lucrat la staţia de metrou Piaţa Unirii, de la prima linie de metrou din Bucureşti. Mă uit acum, s-a inaugurat această mică linie de metrou după şase ani de lucrări, noi am realizat pasajul subteran de la Bucur Obor şi parcajele într-un an şi trei luni şi nu aveam utilaje cu productivitatea celor de astăzi. (...) Fără implicare şi fără perseverenţă nu se poate realiza nimic. Deci, nu ca Nicuşor Dan care nu vede decât blocarea oricărui proiect şi ceea ce am auzit pe mine m-a intrigat foarte mult. Diverşi dezvoltatori imobiliari care au fost blocaţi de Nicuşor Dan şi care au căzut 'la pace', finanţând diverse ONG-uri care sunt în anturajul lui Nicuşor Dan.", a susţinut Tăriceanu.

Reamintim că atacurile lui Tăriceanu - candidat care conform sondajelor nu are nicio şansa să câştige Primăria Capitalei - vin concertate cu cele lansate de PSD care, în aceste zile, încearcă din greu să îl decredibilizeze pe candidatul Dreptei.