Tăriceanu: "Nu e nevoie în acest moment de mitinguri de susţinere!"

În timp ce PSD se pregăteşte de un mare miting contra statului paralel, Tăriceanu - altminteri unul dintre politicienii în discursul cărora statul paralel apare frecvent - opinează că în acest moment nu e nevoie e mitinguri.
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut luni că "nu e nevoie în acest moment de mitinguri de susţinere", declaraţiile sale fiind făcute în contextul în care Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a anunţat duminică seara organizarea unui miting de protest împotriva "statului paralel şi ilegitim şi a abuzurilor", week-end-ul viitor.

"Nu e nevoie în acest moment de mitinguri de susţinere", a declarat Tăriceanu, citat de Hotnews, întrebat fiind de ziarişti cum comentează această iniţiativă de organizare a unui miting împotriva "statului paralel".

Tăriceanu a mai ţinut să precizeze că a remarcat "o anumită tendinţă de a muta luptă politică din Parlament, care e forumul democratic, în stradă", şi a adăugat că acest subiect va fi discutat în cadrul unei şedinţe a coaliţiei de guvernare, în cadrul căreia probabil că află mai multe, moment în care va putea face mai multe comentarii.

Reamintim că pe fundalul protestelor masive împotriva modificărilor legilor Justiţiei, PSD-ul lui Liviu Dragnea a anunţat că va organiza un mare miting de protest împotriva aşa-numitului "stat paralel."

"Astăzi ne-am întâlnit pentru că preşedinţii de organizaţii judeţene au cerut această întâlnire cu Liviu Dragnea şi cu conducerea partidului. Mâine vom avea întâlnire cu restul preşedinţilor de judeţe. S-a stabilit astăzi să facem un miting şi noi, un miting de protest. Mitingul nostru nu e pentru susţinerea Guvernului, nu e pentru susţinerea lui Dragnea, a coaliţiei, a programului de guvernare, pentru că acestea au fost votate deja anul trecut de către români.

Va fi un miting împotriva statului paralel şi ilegitim, împotriva abuzurilor, împotriva ascultării telefoanelor, împotriva încălcării drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, un miting împotriva celor care consideră că din funcţiile pe care le au nealese pot să încalce Constituţia şi legile ţării şi să-şi constituie un grup organizat prin care decid ei ce şi cum. Este un miting care arată adevărata majoritate din România, este un miting pe care românii l-au cerut - cu acest mesaj au venit preşedinţii din judeţe", a declarat Codrin Ştefănescu, citat de Agerpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne