Tăriceanu: Nu ştiu dacă suspendarea lui Iohannis mai trebuie să fie prima preocupare a Coaliţiei

Câtă vreme preşedintele Iohannis va respecta Constituţia şi nu va împiedica demersul "de a scoate mizeria la suprafaţă", mizeria însemnând componentele statului paralel, suspendarea nu mai trebuie să fie prima preocupare a Coaliţiei.
Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În timp ce liderul PSD Liviu Dragnea vorbeşte tot mai apăsat de suspendarea şefului statului, afirmând că doar o minune îl mai poate salva pe Iohannis, pe de altă parte Călin Popescu Tăriceanu susţine că suspendarea nu mai trebuie să fie o primă preocupare a Coaliţiei, atât timp cât preşedintele respectă Constituţia şi nu va împiedica lupta cu statul paralel.

Întrebat la Antena 3 dacă demersul de suspendare este în continuare oportun, Tăriceanu a răspuns:

"Atâta vreme cât preşedintele va respecta Constituţia, va lăsa ca lucrurile să evolueze normal în acest demers de a scoate mizeria la suprafaţă, mizeria însemnând toate componentele statului paralel, nu ştiu dacă suspendarea mai trebuie să fie prima preocupare.

Trebuie să existe un motiv politic şi constituţional solid", a declarat Tăriceanu, care anterior apreciase că, prin plecarea lui Kovesi, a fost demantelat cel de al doilea pilon al statului paralel (primul pilon fiind Florian Coldea).

Reamintim că miercuri liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat la Antena 3 pe preşedintele Klaus Iohannis că ar fi implicat direct în condamnarea sa şi a susţinut că suspendarea preşedintelui este iminentă, doar „o minune” ar mai putea împiedica suspendarea.