Tăriceanu: Suntem într-o situaţie anormală, cu un guvern care este practic cu puteri limitate

Perioada aceasta de interimat şi de nefuncţionare cu puteri depline a Guvernului trebuie să se scurteze cât mai mult, a afirmat şeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că amână desemnarea premierului până după Crăciun.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a amânat desemnarea premierului după Crăciun, decizie care nu pare deloc pe placul co-preşedintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care se aştepta ca şeful statului să facă nominalizarea în cursul zilei de joi sau cel târziu vineri.

"Am luat act de declaraţia preşedintelui cu privire la momentul la care va anunţa nominalizarea pentru funcţia de prim-ministru. (...) Eram în aşteptare şi credeam că astăzi sau poate mâine cel târziu ne vom regăsi cu nominalizarea făcută. Cred că perioada aceasta de interimat şi de nefuncţionare cu puteri depline a Guvernului trebuie să se scurteze cât mai mult şi de aceea sigur că este binevenită cât de curând nominalizarea făcută de preşedintele României.

Suntem într-o situaţie anormală, cu un guvern care este practic cu puteri limitate şi sigur că trebuie să depunem eforturile ca lucrurile să reintre în normal, adică pe baza alegerilor, pe baza votului dat de cetăţeni, noul Parlament să se constituie, să se alcătuiască şi Guvernul să pornească la treabă", a declarat Tăriceanu, citat de Agerpres.

Liderul ALDE a subliniat necesitatea ca actualul Executiv condus de premierul Dacian Cioloş „să se rezume numai la gestionarea treburilor curente”.

„Conform Constituţiei nu mai au voie să ia decizii majore. Am auzit că există această tentaţie, că sunt anumite presiuni. Deci Guvernul trebuie să fie foarte atent la ceea ce face în această perioadă pentru că el, în momentul acesta, este practic lipsit de orice fel de legitimitate”, a afirmat Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne