Tăriceanu trimite dosarul Belina pe masa Curţii Constituţionale

Deşi acuzat de Opoziţie că a ajuns instrumentul care execută "acţiunile murdare" ale liderului PSD Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu a pus dosarul Belina pe agenda CCR, şeful Senatului acuzând un conflict între Guvern şi Ministerul Public.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a depuns, luni, la Curtea Constituţională, sesizarea privind un posibil conflict între Executiv şi Ministerul Public pe tema hotărârilor de guvern. Mai exact, Tăriceanu s-a adresat judecătorilor CCR pe tema dosarului Belina, dosar în care, reamintim, este urmărită penal Sevil Shhaideh iar Rovana Plumb - făcută scăpată de deputaţi - este suspectată de complicitate la abuz în serviciu.

Reamintim că, la scurt timp după ce dosarul Belina a explodat în faţa Guvernului şi a PSD, Călin Popescu Tăriceanu a solicitat specialiştilor din cadrul Senatului să stabilească dacă este posibilă sesizarea Curţii Constituţionale pe acest dosar, cu privire la un potenţial conflict între Guvern şi DNA.

"Pot să vă spun că am cerut serviciilor din cadrul Senatului, celor care sunt specialişti în drept constituţional, să facă o analiză, ceea ce ştiu că s-a făcut şi la nivelul Guvernului, pentru a constata dacă există o bază solidă pentru sesizarea Curţii Constituţionale în privinţa unui potenţial conflict între Guvern şi DNA", anunţa Tăriceanu.

Anunţul lui Tăriceanu a scandalizat Opoziţia, Raluca Turcan acuzându-l pe seful Senatului că a ajuns instrumentul care execută acţiunile murdare ale lui Liviu Dragnea.

"Avea nevoie şeful PSD ca de aer de contestarea la Curtea Constituţională a cazului Belina ca să îngroape definitiv ancheta penală? Cei din Guvern, care ar fi putut să-i întindă o mână, s-au făcut că plouă. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, l-a pasat pe Dragnea cu viclenia temporizatoare care-i scoate din minţi pe pesediştii radicali. Premierul Mihai Tudose l-a refuzat făcându-se că nu pricepe. Atitudinea celor doi arată că demersul contestării la CCR este cusut rău cu aţă albă şi n-au vrut să se compromită. Nu-i nimic, s-a executat Tăriceanu care va intra, pentru Dragnea, până-n gât în mocirla politică, cu papion şi surâs aristocratic", a declarat Turcan.

Fosta şefă PNL a opinat că, dacă Tăriceanu va contesta la CCR ancheta în cazul Belina în calitatea sa de preşedinte al Senatului, îşi va bate joc de imaginea şi credibilitatea acestui for pe care nu are niciun drept să-l târască în asemenea demersuri scandaloase şi a anunţ că PNL îi va cere demisia.