Tăriceanu: "Văd o serie de semne de simpatie pornite de la doamna Gorghiu!"

Copreşedintele ALDE se declară neimpresionat de presupusele semne de simpatie care ar veni dinspre Alina Gorghiu şi o îndeamnă pe aceasta să se alieze cu cine vrea ea căci (liberalii?) de la ALDE nu se vor alia decât cu PSD.
Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin la crearea ALDE România
Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin la crearea ALDE România (Epoch Times România)

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a susţinut, joi seara, că vede o serie de semne de simpatie pornite de la liderul liberalilor Alina Gorghiu spre ALDE însă el exclude o alianţă de guvernare cu liberalii, aşa că doamna Gorghiu n-are decât să se alieze cu cine vrea ea.

"Nu avem ce să discutăm cu PNL astăzi... luni nu avem niciun motiv să discutăm cu PNL pentru faptul că nu cred că se va schimba ceva fundamental în situaţia PNL. Va rămâne acelaşi partid dependent de deciziile de la Cotroceni care trebuie să-i satisfacă preşedintelui pe termen scurt, mediu şi lung ambiţiile de realegere în 2019 şi, ca atare, că acest partid nu va putea să stea pe picioarele lui", a declarat Tăriceanu, preluat de Agerpres, la RTV.

"Văd o serie de semne de simpatie pornite de la doamna Gorghiu, nu de convingere, ci de interes, către ALDE, încercând să inducă ideea că în ALDE ar putea să existe mai multe fracţiuni care, eventual, unele să fie favorabile unei apropieri cu PNL decât unei apropieri cu PSD. Eu spun că nu este cazul. Aşa încât doamna Gorghiu o să rămână doar cu dorinţa şi cu posibilitatea să se alieze cu cine vrea dumneaei, poate cu USR, poate cu domnul Băsescu. Are o întreagă libertate. Posibilităţi ar fi pentru PNL, dar nu reuşesc să facă majoritatea", a adăugat co-preşedintele ALDE.

Liderul ALDE nu a exclus, însă, posibilitatea ca, după alegeri, să primească în partid liberali nemulţumiţi de situaţia din PNL, însă nu pe oricine, ci selectiv.

De asemenea, Tăriceanu a reamintit că ALDE are o înţelegere politică cu PSD şi că nu are în vedere altceva după alegeri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne