Tarte de primăvară cu rubarbă şi mering

Mini-tarte cu rubarbă şi mering
Mini-tarte cu rubarbă şi mering (Maria Matyiku/ The Epoch Times)

Aceste mini tarte cu rubarbă şi mering sunt unele dintre cele mai gustoase tarte de primăvară. Cu gust uşor acrişor, acestea sunt un dulce răcoros care se poate consuma cu plăcere atât primăvara cât şi vara. Pentru cei mai puţin familiari cu rubarba, numită şi revent sau rubarbăr, aceasta se consuma deopotrivă ca fruct sau legumă. Este o plantă digestivă, cu proprietăţi anti-inflamatoare, bogată în fosfor, potasiu, magneziu, fier, zinc şi vitamine fiind folosită printre altele la tratarea anemiei în special la copii. Se foloseşte şi pentru sosuri, ciorbe, compoturi sau gemuri.

În această reţetă, rubarba se poate substitui cu orice alt fruct: căpşuni, cireşe, zmeură, mere, afine, etc.

Ingrediente:

Pentru aluatul de tartă franţuzesc avem nevoie de următoarele ingrediente:

250 g făină
2 linguriţe rase de zahăr
1/2 linguriţă de sare
150 g unt
5 linguri de apă rece

Pentru umplutură:

350 g zahăr alb
3 linguri de amidon
3 gălbenuşuri de ou
80 ml de lapte
700 g peţioli de rubarbă tăiaţi în bucăţi de un cm
Sucul şi coaja de la o lămâie

Pentru mering:

3 albuşuri de ou
60 g de zahăr pudră
un praf de sare
un pliculeţ de vanilie

bombonele colorate pentru ornat

Modul de preparare:

Pentru prepararea aluatului folosiţi un castron în care amestecaţi la început făina cu zahărul şi sarea. Adăugaţi apoi untul fărâmiţat, pe care îl amestecaţi cu făina. Stropiţi amestecul cu 5 linguri de apă rece şi continuaţi frământatul până când aluatul se omogenizează bine. Daţi-i o formă de sferă şi lăsaţi-l deoparte pentru 15-20 minute. Faceţi apoi aluatul sul şi-l porţionaţi în 12 părţi egale.

Luaţi fiecare parte şi o modelaţi în forme speciale de tarte. În lipsa formelor, se poate folosi o tavă de copt brioşe.

Încălziţi cuptorul la 175 grade C. Coaceţi crustele de tarte în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute, sau până se rumenesc.

Înainte de preparare, peţiolurile de rubarbă se curăţă de pieliţa subţire colorată cu ajutorul unui cuţit, apoi se taie în bucăţi mici de un cm.

Într-o cratiţă, se combină zahărul cu cele 3 linguri amidon, gălbenuşurile şi laptele. Se amestecă împreună, apoi se adaugă rubarbărul tocat, sucul şi coaja de lămâie. Se fierbe la foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă. Se toarnă în crustele de tarte cât este încă fierbinte.

Într-un bol se bat albuşurile spumă. Se adaugă treptat zahărul, praful de sare şi vanilia, continuând să se bată până când se formează o spumă rigidă. Bezeaua se pune pe deasupra umpluturii, până când se acoperă complet.

Puneţi tartele din nou în cuptorul preîncălzit la foc mic timp de 10 minute, sau până când bezeaua devine auriu-maronie.

Vă dorim poftă bună!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură