Tarte sărate umplute cu drob de miel - deosebit de fragede şi gustoase

Tarte aperitiv cu drob de miel
Tarte aperitiv cu drob de miel (Maria Matyiku / Epoch Times)

Aceste tarte sărate cu unt şi caşcaval sunt deosebit de fragede, uşor de făcut şi sunt perfecte pentru orice masă festivă. Se pot umple cu pastă de icre sau brânză, cu salată de vinete sau pastă de carne şi se pot orna după dorinţa şi imaginaţia fiecăruia.

Mai jos, vă sugerăm o idee de-a folosi ca umplutură, drob de miel. Pentru ornat, se pot folosi ouă fierte de prepeliţă (sau felii de albuş fiert) şi câteva felii de ardei roşu sau gogoşar murat.

Ingrediente:

1/2 kg de pastă de drob,
12 ouă fierte de prepeliţă sau albuşul de la 2 ouă fierte,
câteva felii de ardei roşu

pentru aluatul de tarte

200 gr făină,
100 gr unt,
1 ou,
6 linguri apă,
un praf sare

Modul de preparare:

Într-un castron se pune făina,sarea, untul la temperatura camerei, gălbenuşul de ou şi apa. Albuşsul de ou se poate pune la pasta de drob. Ingredientele se amestecă bine şi se frământă până când se obţine un aluat puţin sfărâmicios. Se adaugă caşcavalul ras, şi se frământă până când acesta se încorporează. Aluatul se înveleşte în folie de plastic şi se pune la frigider aproximativ o oră.

Aluatul se scoate din frigider şi se porţionează în 12 părţi egale. În cazul în care folosiţi tava de brioşe, aluatul se împarte în 9 părţi egale. Se ia pe rând fiecare bucată de aluat şi se modelează cu mâna, formându-se un cerc cu diametru suficient de mare încât să acopere bine forma folosită. După modelare, se pune în forma de tarte sau brioşe, având grijă ca aluatul să se preseze uşor pe pereţii formei. Aluatul se înţeapă în câteva locuri cu o furculiţă pentru a lăsa aerul să iasă în timpul coacerii şi a preveni umflarea aluatului.

Se dau la cuptorul încins în prealabil la 175C şi se coc aproximativ 15 minute, până când se vede cu ochiul liber formarea unei cruste subţiri pe deasupra aluatului, iar culoarea devine uşor maronie.

Tava se scoate din cuptor, se lasă 2-3 minute, după care tartele se umplu cu pastă de drob. În mijlocul fiecărei tarte se aşează un ou de prepeliţă fiert, sau o felie de albuş, şi apoi se ornează cu felii subţiri de ardei.

Tava se dă din nou la cuptor, şi se coace cam o jumătate de oră. Tartele se scot din cuptor şi se lasă să se răcească în tavă. Aluatul este foarte fraged, şi se sfărâma foarte uşor, daca încercaţi să le scoateţi din forme cât sunt calde.

Tartele sunt deosebit de aspectuoase, fiind îndrăgite atât de copii cât şi de adulţi. Vă dorim poftă bună!

Pentru reţeta de drob, puteţi accesa articolul aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.