Taxa de centru. Firea promite o dezbatere DUPĂ ce va rezolva problemele traficului din Bucureşti

Şoferii care se temeau că vor plăti pentru a circula cu maşina în centrul Capitalei pot respira uşuraţi: o dezbatere pe acest subiect va avea loc abia după ce problema transportului în comun şi a traficului, în general, vor fi fost rezolvate.
Gabriela Firea(senator PSD)
Gabriela Firea(senator PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Ajunsă cu 20 de minute întârizere la conferinţa având ca temă dezvoltarea urbană, organizată la Parlament, Primarul General al Capitalei Gabriela Firea a dat noi detalii astăzi despre taxa de acces în centrul Bucureştiului, subiect ce a încins spiritele în mediul online.

Potrivit Hotnews, Firea a declarat că se va face o consultare publică privind aplicarea acestei taxe, însă numai după ce va cumpăra autobuzele, tramvaiele şi troleibuzele noi, va moderniza transportul public, va face piste de biciclete şi parcări.

"După ce toate aceste măsuri se vor implementa, printr-o consultare publică adecvată, credem că se va ajunge şi la instituirea unei taxe de centru pentru protejarea mediului înconjurător, a clădirilor de patrimoniu, şi pentru decongestionare. (...) Avem foarte multe rable în Bucureşti.

Cetăţenii ar dori să folosească transportul în comun, dar nu este unul de calitate, nu putem să dăm vina pe cetăţeni că nu s-a înnoit cum ar trebui parcul auto în ultimii 20 de ani. Facem tot ce este omeneşte să recuperăm aceste întârzieri", a declarat primarul general, Gabriela Firea, în cadrul conferinţei Live Business organizate de Economica.net.