Teatrul Odeon: Gala de dans "Dancelebration", cu ocazia Zilei Internaţionale a Dansului

Teatrul Odeon
Teatrul Odeon (Epoch Times România)

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Dansului, în Sala Majestic a Teatrului Odeon din Bucureşti,"Dancelebration", va avea loc o gală de dans coordonată de coregraful Răzvan Mazilu. Evenimentul este programat pentru data de 27 aprilie, începând cu ora 19.00.

Evenimentul este parte a seriei care se desfăşoară de peste 10 ani la Teatrul Odeon, fiind un program dedicat artei dansului, ce a fost iniţiat de coregraful Răzvan Mazilu.

Prima parte a serii de 27 aprilie este rezervată spectacolului de dans contemporan "Şaraiman" cu Răzvan Mazilu şi Dan Badea, iar în partea a doua are loc gala "Dancelebration".

Institutul Internaţional al Teatrului, prin intermediul Comitetului Internaţional al Dansului, a hotărât ca începând din 1982, în fiecare an, la data de 29 aprilie, să fie sărbătorită Ziua Internaţională a Dansului. Această dată este ziua de naştere a lui Jean Georges Noverre (1727 - 1810), creatorul baletului de acţiune şi promotorul dansului ca artă independentă. Ziua Internaţională a Dansului stimulează promovarea dansului în lume, lăsând în urmă barierele etnice, politice şi culturale, cu scopul de a-i reuni pe toţi cei care iubesc dansul.

Mourad Merzouki: Nu numai că sunt mândru să fiu dansator şi coregraf, dar îi sunt şi profund recunoscător dansului. În virtutea disciplinei pe care o impune, a devenit etica mea. Mi-a dat mijloacele prin care descopăr zilnic lumea

În fiecare an, o personalitate din lumea dansului adresează un mesaj profesioniştilor şi publicului. Mesajul de anul acesta îi aparţine coregrafului şi dansatorului francez Mourad Merzouki, care notează printre altele:

"Nu numai că sunt mândru să fiu dansator şi coregraf, dar îi sunt şi profund recunoscător dansului. În virtutea disciplinei pe care o impune, a devenit etica mea. Mi-a dat mijloacele prin care descopăr zilnic lumea".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură