Tecău şi Rojer au ratat calificarea în finala de dublu masculin la Australian Open

(photos.com)

Perechea alcătuită din tenismanul român Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer a ratat calificarea în finala probei masculine de dublu la turneul Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, joi, la Melbourne, după ce a fost învinsă cu 6-4, 3-6, 6-3 în semifinale de cuplul italian Simone Bolelli/Fabio Fognini.

Tecău şi Rojer, capi de serie nr. 6, au cedat după o oră şi 58 de minute de joc în care au avut procentaje inferioare la punctele reuşite din primul serviciu (68%-75%) sau al doilea serviciu (42%-44%). Cuplul româno-olandez a avut trei aşi (italienii patru), două duble greşeli (trei pentru italieni), mai puţine erori neforţate (15-21), dar şi mai puţine lovituri câştigătoare (28-42).

Tecău şi-a egalat cea mai bună performanţă a sa la Melbourne în proba masculină de dublu, după ce a mai jucat semifinală în 2012, alături de Robert Lindstedt. Totodată, rezultatul de la Australian Open este cel mai bun pentru cuplul Tecău/Rojer la un turneu de Mare Şlem, după ce anul trecut s-au oprit în turul secund la Melbourne, iar la celelalte trei turnee de Grand Şlam nu a trecut de optimi.

Horia Tecău a ieşit învingător în 2012 în proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek-Sands), iar în 2014 a fost învins în finală, alături de Sania Mirza (India). Tecău a jucat trei finale de Grand Şlam, toate la Wimbledon, alături de Lindstedt, şi toate pierdute.

În sferturi, Tecău şi Rojer trecuseră de cuplul româno-britanic Florin Mergea/Dominic Inglot (N. 14), cu 6-4, 7-6 (3).
Tecău şi Rojer vor fi recompensaţi cu 130.000 de dolari australieni şi 720 de puncte.

Bolelli şi Fognini, finalişti în premieră la un turneu de Mare Şlem, vor juca în ultimul act cu alţi outsideri, francezii Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut, victorioşi în semifinale cu 6-4, 6-7 (5), 7-6 (5) în faţa cuplului Ivan Dodig (Croaţia)/Marcelo Melo (Brazilia), cap de serie nr. 4.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport