Tehnocraţii, pe baricade: Devenim o junglă - elefanţi în OUG-uri, hiene care aşteaptă bani din PNDL şi ursul din Est

În timp ce Guvernul poartă de grijă corupţilor şi vrea să destructureze justiţia, lumea se schimbă, mai repede şi mai profund decât credem, au atras atenţia tehnocraţii, în contextul în care Comisia Europeană a lansat în dezbatere cinci posibile scenarii pentru viitorul Europei.
Dragos Pîslaru(Ministrul Muncii)
Dragos Pîslaru(Ministrul Muncii) (Florin Chirila/Epoch Times)

România are azi, din cauza poziţionării PSD - ALDE, frâna de mâna trasă pe drumul său european, şi-a exprimat nemulţumirea, pe pagina sa de Facebook, fostul ministru al Muncii, tehnocratul Dragoş Pîslaru, comentând pe marginea unui articol scris de fostul premier Dacian Cioloş - "România, în Uniunea Europeană sau în braţele marelui urs".

"Discursul puterii actuale despre vitezele Uniunii Europene este de o făţărnicie fără margini. Leopardul din casă devine din ce în ce mai evident, chiar dacă Guvernul investeşte în vopsirea gardului. Am senzaţia că devenim o junglă uşor uşor, după ce am văzut elefanţii din ordonanţe şi hienele care aşteaptă banii din Programul Naţional de Dezvoltarea Locală. Dar parcă nu aş vrea să vedem prea curând urşi de la est prin preajmă", a comentat Dragoş Pîslaru, adăugând la postare hashtag-ul #rezist.

La rândul său, fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a remarcat că, mai ales atunci când lucrurile sunt tulburi şi decizii importante sunt de luat, dacă vrei să contribui, să contezi în orice, trebuie să fii onest, credibil şi ferm.

"Iar ceea ce propui să fie cel puţin constructiv şi realist, dacă nu şi vizionar. Exact acelaşi lucru este la fel de valabil şi pentru noi ca ţară. Pentru că în timp ce Guvernul poartă de grijă corupţilor şi vrea să destructureze justiţia iar noi trebuie să stăm cu ochii pe ei, lumea se schimbă, mai repede şi mai profund decât credem", a subliniat Vlad Voiculescu.

Alin Mituţa, fostul şef de Cabinet al lui Dacian Cioloş, a explicat că posibilitatea Europei cercurilor concentrice, care e o realitate deja, nu ar trebui să ne sperie ci să ne împingă şi mai mult să luăm decizia asupra locului pe care România îl doreşte în UE.

"Dacă vrem să fim în ultimul cerc, la periferie, cum suntem acum, într-adevăr acolo vom fi. Dar dacă vrem să fim în inima Europei, acolo unde avem interesul să fim, acum e ocazia să o şi facem. Asta pentru că, în realitate, nimeni nu ne opreşte. Din contră, statele care au propus această soluţie care nu e ideală ci realistă, au făcut-o cu gândul de a separa apele între cei care vor cu adevărat mai multă integrare şi cei care pur şi simplu nu îşi propun asta, blocând astfel ambiţiile primilor.

Faptul că ne sperie Europa cercurilor concentrice iar motivul invocat de unii este că noi am fi automat la periferie în noua configuraţie, arată două lucruri posibile: fie nu vrem să fim mai mult, fie nu ştim să fim mai mult. Dacian Cioloş explică în acest op-ed de ce trebuie să vrem mai mult şi spune şi cum să ajungem să facem mai mult. Să mai zic şi de hăul dintre argumentele şi preocupările lui Dacian Cioloş şi argumentele şi preocupările actualilor guvernanţi? Nu mai zic, că ne enervăm. Daea nu zic", a precizat tehnocratul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne