Tel Drum îşi cere insolvenţa. De "vină", DNA

Celebra companie Tel Drum a cerut instaţei intrarea în insolvenţă exact în ziua în care procurorii au anunţat extinderea urmăririi penale faţă pentru constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală etc.
Sigla DNA
Sigla DNA (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Tel Drum SA, firmă abonată la contracte cu statul şi despre care presa a scris în repetate rânduri că ar fi controlată de însuşi Liviu Dragnea, şi-a cerut insolvenţa în instanţă, printr-un dosar depus pe 17 ianuarie la Tribunalul Teleorman, relatează Hotnews.

Conform portal.just.ro, magistraţii au stabilit ca prim termen de judecată în acest dosar data de luni, 29 ianuarie 2018. Cererea de intrare în insolvenţă a fost depusă în contextul în care Tel Drum este urmărită penal de procurorii DNA pentru mai multe infracţiuni, asupra tuturor bunurilor şi conturilor societăţii fiind instituit sechestru de peste 32 de milioane de lei.

Mai exact, cererea de insolvenţă a fost înregistrată la tribunal pe 17 ianuarie, în aceeaşi zi în care procurorii DNA anunţau extinderea urmăririi penale faţă de firma Tel Drum, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul. Într-o primă fază, Tel Drum a fost pusă sub acuzare de către procurori pentru frauda cu fonduri europene, printre cei urmăriţi penal în acest dosar numărându-se şi Liviu Dragnea.

"Luarea măsurilor asiguratorii a pus societatea în imposibilitatea de a-şi onora obligaţiile contractuale şi plăţile", a declarat avocatul companiei Tel Drum, pentru Profit.ro, confirmând că este cerută insolvenţa firmei.

Potrivit Profit.ro, în 2016, firma de construcţii Tel Drum avut afaceri de 223,5 milioane lei şi un profit net de 2,1 milioane lei, cu aproape 700 de angajaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne