Tenis: Componentele echipei de Fed Cup a României, pregătite să aducă victoria în meciul cu Serbia

(photos.com)

Componentele echipei de Fed Cup a României, Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Irina Begu, s-au arătat pregătite să aducă victoria în meciul cu Serbia, din play-off-ul pentru Grupa Mondială II a competiţiei, care va avea loc sâmbătă şi duminică la Arenele BNR din Bucureşti.

Liderul echipei, Simona Halep, a recunoscut că există o presiune pentru ea, dar doreşte să aducă două puncte echipei noastre în meciurile de simplu cu Serbia.

''Viaţa mea s-a schimbat mult de când ocup locul 5 mondial. Pentru mine este o presiune să fiu prima jucătoare în echipa României. Vreau să aduc două puncte pentru România şi pentru asta voi da totul pe teren, sâmbătă şi duminică. Sper să vină mulţi oameni să ne încurajeze. Prioritar pentru mine este însă să joc cu bucurie, să arăt cel mai bun tenis al meu'', a afirmat Halep, joi, într-o conferinţă de presă.

''A fost pentru mine o pauză destul de lungă, dar a trebuit să fac acea intervenţie chirurgicală'', a mai spus Halep, care a jucat ultima oară în urmă cu o lună, când a pierdut în semifinalele turneului de la Indian Wells (14 martie).

''Îmi place mult să se cânte imnul României, s-a mai întâmplat asta o dată pentru mine, la o competiţie de junioare şi mi-au dat lacrimile'', a menţionat Simona Halep.

Sorana Cîrstea a explicat că ''pe hârtie jucăm cu cel mai puternic adversar din competiţie, dar nu ne focalizăm pe adversar, ci pe evoluţia noastră''.

''Este o situaţie nouă pentru noi, să fim împreună după atâtea evoluţii ca jucătoare în turnee. Trebuie să facem totul pentru un rezultat bun, dar indiferent de scorul final, vă asigur că o să fie partide frumoase'', a adăugat jucătoarea aflată pe locul 27 în lume.

''Este foarte plăcut să joci acasă la tine, apreciez mult atmosfera din echipa noastră şi îmi pare bine că am ajuns la acest nivel, unde este crema tenisului mondial feminin'', a conchis Sorana Cîrstea.

La rândul său, Monica Niculescu (79 WTA simplu, 33 WTA la dublu) a declarat: ''Este o onoare pentru mine să fac parte din această echipă. Toate suntem prietene între noi. O să dau ce am mai bun pe teren şi sper să aduc un punct duminică (la dublu, n. red). M-am bucurat mult când am auzit vestea că o să jucăm acasă''.

Irina Begu (68 WTA la dublu) şi-a făcut o manichiură specială, cu unghiile vopsite în culorile tricolorului şi speră să-i poarte noroc.

''Este un moment nou pentru noi, sunt emoţionată când aud imnul României, pe care l-a auzit cântându-mi-se doar când eram junioară'', a spus Begu.

Alina Tecşor0-Cercel, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, a apreciat că ''şansele sunt egale pentru victorie, 50-50, dar dacă ne gândim că jucăm acasă pentru noi pot să crească aceste şanse''.

''Ne gândim, evident, la victorie în faţa echipei Serbiei şi o să vedem ce va fi mai departe. Am demonstrat în februarie că fetele sunt unite, am arătat că echipa are valoare în ansamblu, deşi tenisul este un sport individual'', a subliniat Tecşor.