Tenis: Cupa Davis - O victorie în "apoteoză", consideră presa elveţiană

(SEBASTIEN FEVAL / AFP / Getty Images)

Jurnalele elveţiene nu contenesc să-şi laude " campionii" după victoria în "apoteoză" a Elveţiei în faţa Franţei în finala competiţiei de tenis Cupa Davis, duminică la Villeneuve d'Ascq.

"Este apoteoza unei Elveţii care intră în istorie câştigând Cupa Davis graţie a doi jucători de aur", Roger Federer şi Stan Wawrinka, scrie la Tribune de Geneve.

Cotidianul din Geneva a căutat şi alte adjective pentru a califica această ispravă: "Enorm, fabulos, uriaş, monstruos; toate acestea nu sunt suficiente pentru a descrie povestea unei echipe a Elveţiei care a semnat o performanţă stratosferică".

"Mulţumim", titrează sobru Le Matin, care detaliază pe 12 pagini "cea mai frumoasă dintre cuceriri". O victorie pe care Elveţia "o datorează celor doi campioni de excepţie".

Dacă cotidianul ''24 heures'' salută una "dintre cele mai frumoase performanţe ale sportului elveţian", el nu uită să reamintească că Wawrinka "a fost marele stăpân al acestui weekend, fiind fabulos vineri (la simplu) şi sâmbătă (la dublu)".

Publicaţia Tages Anzeiger a rezervat, la rândul ei, spaţii ample "uriaşului" Federer, marele artizan al acestui "miracol îndelung muncit", şi care reprezintă "succesul cel mai important şi mai mediatizat pentru orice echipă sportivă elveţiană din istorie".

Elveţia s-a impus cu 3-1 în faţa Franţei în finala Cupei Davis, Roger Federer aducând duminică punctul decisiv pentru echipa sa, după ce a dispus în trei seturi (6-4, 6-2, 6-2) de francezul Richard Gasquet, pe arena din Villeneuve d'Ascq, de lângă Lille, în prezenţa unui număr record de spectatori — 27.448 spectatori.

Ultimul meci al finalei, în care ar fi urmat să se întâlnească francezul Gael Monfils şi elveţianul Stanislas Wawrinka, nu s-a mai disputat întrucât rezultatul nu mai putea influenţa decât statistica.