Tenis: Halep, Begu, Niculescu şi Dulgheru, în echipa de Fed Cup a României pentru întâlnirea cu Spania

(MARK RALSTON / AFP / Getty Images)

Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu şi Alexandra Dulgheru vor face parte din echipa de tenis a României care va întâlni Spania în turul I al Grupei Mondiale II a Fed Cup, pe 7 şi 8 februarie la Galaţi, a anunţat oficial, pe site-ul FRT, căpitanul-nejucător al echipei de Fed Cup a României, Alina Cercel-Tecşor.

''Echipa de Fed Cup a României pentru întâlnirea cu Spania reuneşte cele mai în formă jucătoare ale momentului. Simona, Irina, Monica şi Alexandra sunt bucuroase şi mândre să reprezinte din nou culorile României, de această dată la Galaţi, împotriva unei echipe puternice ca Spania. Formăm o echipă omogenă, echilibrată şi optimistă. Fetele vin de la primul Grand Şlam din an, Australian Open, unde au avut rezultate remarcabile. Un prim pas pe care trebuie să-l facă este să se acomodeze cu fusul orar şi cu temperatura. Sperăm să fie toate într-o formă sportivă bună la începutul meciurilor, gata să intre pe teren pentru a lupta pentru şansa noastră", a declarat Alina Cercel-Tecşor.

''Întâlnirea dintre reprezentativele României şi Spaniei poate fi considerată o finală de Fed Cup. Ambele echipe au în componenţă jucătoare de top şi au şanse egale la victorie, dar noi avem un atu: jucăm acasă, unde vom avea o sală plină de suporteri de partea noastră. Pe lângă determinarea fetelor, ei vor face diferenţa, împingându-le de la spate prin susţinerea lor. Vrem să le mulţumim pe această cale Simonei, Irinei, Monicăi şi Alexandrei că au răspuns prezent la convocare şi fanilor care vor fi alături de fete în Patinoarul de la Galaţi. Cu siguranţă, vom avea două zile de tenis la cel mai înalt nivel, la finalul cărora îmi doresc ca echipa României să aibă trecute în dreptul ei cele 3 puncte care ne duc mai departe", a declarat la rândul său George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis.

Întâlnirea dintre România şi Spania va avea loc în perioada 7-8 februarie 2015, la Arena "Dunărea" din Galaţi. Partida se va desfăşura după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două meciuri de simplu sunt programate sâmbătă, 7 februarie 2015, iar duminică, 8 februarie 2015, se vor disputa celelalte două meciuri de simplu şi partida de dublu.

Echipa care va câştiga întâlnirea va juca Play-Off-ul pentru Grupa Mondială, iar echipa care va pierde va juca barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială II.

Iată o scurtă prezentare a prezenţei jucătoarelor românce în Fed Cup:

Simona Halep (23 de ani, 3 WTA — la simplu)
—a debutat în Fed Cup în 2010, în Portugalia
—prezentă în 12 întâlniri
—a jucat 16 meciuri
—simplu (victorii/înfrângeri) 9/2
—dublu (victorii/înfrângeri) 2/3

Irina Begu (24 de ani, 42WTA — la simplu, 56 WTA — la dublu)
—a debutat în Fed Cup în 2010, în Portugalia
—prezentă în 9 întâlniri
—a jucat 12 meciuri
—simplu (victorii/înfrângeri) 3/2
—dublu (victorii/înfrângeri) 5/2

Monica Niculescu (27 de ani, 49 WTA—la simplu, 44 WTA — la dublu)
—a debutat în Fed Cup în 2004, în Malta
—prezentă în 30 de întâlniri
—a jucat 43 meciuri
—simplu (victorii/înfrângeri) 14/7
—dublu (victorii/înfrângeri) 13/9

Alexandra Dulgheru (25 de ani, 87 WTA — la simplu)
—a debutat în Fed Cup în 2010, în Portugalia
—prezentă în 8 întâlniri
—a jucat 12 meciuri
—simplu (victorii/înfrângeri) 4/3
—dublu (victorii/înfrângeri) 1