Tenis. Irina Begu se califică cu greu în optimi la Seul

Câştigătoarea turneului de la Seul în 2015, Irina Begu a reuşit să treacă de o jucătoare tailandeză în primul tur al turneului asiatic şi să se califice în optimi alături de Sorana Cîrstea.
Jucătoarea română de tenis Irina Begu.
Jucătoarea română de tenis Irina Begu. (Neal Trousdale/facebook)

Irina Begu (64 WTA), favorită 5, a dat dovadă de multă tenacitate pentru a câştiga în faţa unei jucătorei venite din calificări Varatchaya Wongteanchai (Tailanda, 277), în primul tur al turneului WTA Internaţional “KEB Hana Bank – Incheon Airport Korea Open” de la Seul, cu scorul de2-6, 6-3, 6-3. Partida a durat două ore şi 9 minute.

Irina a început partida în dezavantaj ajungând la 0-5. A revenit pe finalul setului, dar n-a făcut decât să întârzie deznodământul.

Şi în manşa a doua a început slab jucătoarea noastră, cu 0-2. Din acel moment însă Irina a reuşit să inverseze cursul partidei, a revenit cu 5 ghemuri consecutive şi a egalat situaţia la seturi.

Totuşi, tailandeza a opus rezistenţă şi în setul decisiv când a revenit de la 2-0 pentru Irina, dar românca a dominat în final şi a câştigat partida. După dublul succes de la WTA Bucureşti, Irina a fost într-o lipsă acută de formă.

Irina acumulează 30 de puncte WTA şi un premiu financiar în valoare de 3.310 USD.

Adversara ei din turul următor este brazilianca Beatriz Haddad Maia (Brazilia, 71), care a învins-o pe Kataryna Zavatska din Ucraina (251), beneficiară a unui wild card.

Spre deosebire de Irina Begu, Sorana Cîrstea a fost concentrată şi foarte motivată, astfel că a trecut uşor de adversara ei în prima partidă de simplu la acelaşi turneu.

Sorana Cîrstea (51 WTA), favorită 4, a dispus de japoneza Misa Eguchi (494), cu scorul de 6-1, 6-3. Partida a durat o oră şi 1 minut.

Sorana acumulează 30 de puncte WTA şi un premiu financiar în valoare de 3.310 USD pentru calificarea în optimi, unde o va întâlni pe învingătoarea din partida Nicole Gibbs (SUA, 121) – Su Jeong Jang (Coreea de Sud, 145), beneficiară a unui wild card.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport