Tenis: Serena Williams, "Jucătoarea anului" în circuitul WTA

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams.
Jucătoarea americană de tenis Serena Williams. (PETER WIDING / AFP / Getty Images)

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, numărul unu mondial, a fost desemnată vineri "Jucătoarea anului" în circuitul WTA, titlu pe care îl primeşte pentru a şasea oară în cariera sa.

Printre candidatele la această distincţie s-a numărat şi românca Simona Halep, finalistă în 2014 la Roland Garros, precum şi la Turneul Campioanelor de la Singapore.

De menţionat că Simona Halep a fost preferata fanilor pentru titlul de "Jucătoarea anului", românca acumulând 48 la sută din voturi în cadrul anchetei organizate de WTA, faţă de 21 la sută primite de Williams. Americanca a fost, însă, aleasă jurnaliştilor, obţinând 36 dintre cele 58 de voturi ale acestora.

Celelalte nominalizate au fost chinezoaica Na Li (victorioasă la Australian Open), rusoaica Maria Şarapova (câştigătoare la Roland Garros), jucătoarea cehă Petra Kvitova (victorioasă la Wimbledon) şi americanca Serena Williams (câştigătoare la US Open şi la Turneul Campioanelor de la Singapore).

În vârstă de 33 ani, Serena Williams a reuşit în 2014 să-şi treacă în palmares al 18-lea titlu de Mare Şlem, un record pentru tenisul profesionist feminin, la fel ca şi premiul de 4 milioane de dolari pe care l-a încasat după victoria de la US Open, cel mai mare plătit până acum unei jucătoare în "sportul alb".

Însă, cea mai impresionantă performanţă reuşită de Serena Williams în 2014 a reprezentat-o cele 12 victorii în 13 meciuri disputate împotriva adversarelor din Top 10, singurul eşec fiind înregistrat în faţa Simonei Halep, luna trecută, în faza grupelor de la Turneului Campioanelor. Americanca s-a revanşat, însă, după scurt timp, învingând-o pe reprezentanta ţării noastre în finala competiţiei de la Singapore.