Tenis: Simona Halep debutează luni la Turneul Campioanelor, împotriva jucătoarei canadiene Eugenie Bouchard

Jucătoarea canadiană Eugenie Bouchard.
Jucătoarea canadiană Eugenie Bouchard. (PAUL CROCK / AFP / Getty Images)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, va debuta luni în Turneul Campioanelor de la Singapore, contra jucătoarei canadiene Eugenie Bouchard, au anunţat organizatorii.

Halep — Bouchard va fi al doilea meci al zilei, după ce americanca Serena Williams, liderul WTA, va deschide competiţia împotriva sârboaicei Ana Ivanovic, de la ora 14,00 (19,00, ora locală), în Grupa Roşie.

Marţi se vor juca primele meciuri din Grupa Albă, Maria Şarapova — Caroline Wozniacki şi Petra Kvitova — Agnieszka Radwanska.

Simona Halep şi Eugenie Bouchard (20 ani, 7 WTA) şi-au împărţit până acum victoriile în circuit: românca a învins anul acesta la Indian Wells, în optimi, cu 6-2, 1-6, 6-4, iar jucătoarea canadiană s-a impus în semifinale la Wimbledon, cu 7-6 (5), 6-2.

Halep (23 ani) disputa în urmă cu un an şi câştiga Garanţi Koza WTA Tournament Of Champions, încheind astfel un an de excepţie pe locul 11 în clasamentul WTA, iar de la anul 2014 avea speranţe şi mai mare. Unul dintre obiective era calificarea pentru BNP Paribas WTA Finals Singapore, eveniment de 6,5 milioane dolari care încheie sezonul competiţional în circuitul WTA, iar românca a reuşit acest lucru.

"Anul trecut, când jucam la Sofia, le-am spus părinţilor mei că visul meu este să joc în turneul cel mare al campioanelor. Am făcut tot ce am putut pentru a mă califica la Singapore. Am vrut să joc cu cele mai bune jucătoare din lume şi e ceva foarte special faptul că m-am calificat'', a declarat Halep, citată de site-ul oficial al competiţie. ''Am ceva emoţii, deoarece este cel mai mare turneu. Însă, nu am nimic de pierdut'', a adăugat românca.

Simona Halep a avut opt luni ''fenomenale'' în acest sezon, cucerind titlurile WTA şapte şi opt din palmares (Doha şi Bucureşti), a jucat prima finală de Mare Şlem (Roland Garros) şi a urcat pe locul doi în lume, dar apoi a suferit un uşor recul, iar la ultimele cinci turnee la care a participat nu a trecut de sferturile de finală.

Totuşi, Halep are un bilanţ bun anul acesta contra celorlalte şapte jucătoare de la Turneul Campioanelor şi speră să revină în formă, spre bucuria ''legiunilor sale de fani români'', care o vor urmări săptămâna care vine.

"Sper să îmi refac încrederea la sută la sută. În ultima vreme nu a fost prea mare, deoarece am pierdut devreme la US Open. Totuşi, am destul motive să fiu optimistă, deoarece am jucat foarte bine anul acest, am ajuns în finala unui turneu de Mare Şlem, la Roland Garros, şi am avut şi alte rezultate bune'', a afirmat Halep.

"Trebuie să muncesc în continuare în fiecare zi, ca de obicei, şi să cred în mine că pot juca la un nivel foarte înalt. Abia aştept meciurile şi sper să îmi dea încredere fiecare dintre ele", a mai spus Halep.

Halep a fost a treia jucătoare care s-a calificat la turneul de la Singapore, după Serena Williams şi Maria Sharapova. Ea va fi a treia româncă participantă la Turneul Campioanelor, duppă Virginia Ruzici şi Irina Spîrlea — singurele românce care au intrat în top 10 WTA, Ruzici ajungând pe locul 8, iar Spîrlea pe 7. Halep a devenit jucătoare română cu cea mai bună clasare, locul 2, în data de 11 august.