Tenis. Simona Halep - declaraţii după partida cu Şarapova din primul tur la US Open

"Ce pot să spun? Sunt tristă, desigur, pentru că am pierdut acest joc, însă cred că am făcut tot ceea ce am putut..A fost un meci foarte, foarte greu, nu ca unul obişnuit din primul tur." - Simona Halep
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Simona Halep FanSpace/facebook)

Simona Halep a făcut câteva declaraţii la conferinţa de presă susţinută după partida din manşa inaugurală a turneului de Mare Şlam de la New York - US Open, pe care reprezentanta ţării noastre, cap de serie numărul 2, a pierdut-o în faţa sportivei din Rusia, Maria Şarapova cu scorul de 6-4, 4-6, 6-3.

"Ce pot să spun? Sunt tristă, desigur, pentru că am pierdut acest joc, însă cred că am făcut tot ceea ce am putut. Ea a fost mai bună, a servit mai bine decât mine. Astăzi, serviciul meu a fost rău. Procentajul a fost probabil bun (62%), însă am servit mult prea lent, iar ea a putut ataca astfel returul foarte uşor. Acesta este poate unul dintre motivele înfrângerii mele. Sunt sigură de asta. A fost un meci foarte, foarte greu, nu ca unul obişnuit din primul tur. Însă aceasta este tragerea la sorţi. Nu pot să spun nimic altceva, depinde şi de noroc. Cred însă că am făcut un meci ok. Ea a jucat cu adevărat bine. A fost un meci bun", a mărturisit Halep, vizibil afectată de deznodământul confruntării cu Şarapova.

Pentru Halep aceasta a fost a şaptea înfrângere din tot atâtea meciuri în faţa sportivei din Rusia, care a revenit de curând în circuitul profesionist după suspendarea pentru dopaj cu meldonium. Şarapova, care în turul secund o va avea ca adversară pe unguroaica Timea Babos, a declarat la rândul ei:

"Ne respectăm reciproc foarte mult şi ştiu că atunci când am văzut amândouă tragerea la sorţi am înţeles că va fi un duel complicat, dar şi un meci foarte aşteptat şi despre care se va vorbi mult. Ştiam ce am de făcut împotriva Simonei, însă este cu totul altceva să şi pui în practică. Nu am jucat prea mult în ultimul timp şi sunt, cu siguranţă, jucătoarea de pe tablou care a evoluat ce mai puţin. Cu toate astea, am profitat de şansa mea, am jucat bine şi am eliminat-o pe numărul 2 mondial..Este o victorie mare pentru mine. A fost un meci mare, cu un nivel ridicat. Am simţit susţinerea publicului, iar acest lucru m-a emoţionat. Tenisul este un sport individual, însă de la revenirea mea mă simt ca într-o echipă. Nu câştig doar pentru mine, ci şi pentru toţi oamenii din jurul meu. Iar acest lucru îmi dă un sentiment foarte special. Uneori te întrebi de ce trebuie să faci atâtea eforturi. Însă, după un astfel de moment, ştii exact de ce".

În urma acestui rezultat, sportiva noastră părăseşte prematur competiţia americană, nereuşind să-şi apere sfertul de finală de la ediţia trecută a US Open. Ea va primi pentru participare 10 puncte WTA şi 50.000 de dolari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport