Tenis. Simona Halep, despre evoluţia sa în partida cu Cibulkova

"Am încercat, dar nu a fost de ajuns pentru a câştiga meciul..din punct de vedere mental, am luptat până la final şi sunt împăcată cu meciul pe care l-am făcut, cu felul cum a decurs meciul, dar nu sunt fericită, pentru că am pierdut" - a declarat Simona la finalul partidei.
Jucătoarea română Simona Halep.
Jucătoarea română Simona Halep. (WTA Insider/twitter)

Simona Halep a fost eliminată de la Turneul Campioanelor de numărul opt mondial Dominika Cibulkova (Slovacia - 27 ani), după un meci greu în care românca a intrat pe teren având probleme medicale la genunchiul piciorului stâng, fapt ce i-a îngreunat mult evoluţia în faţa unei jucătoare cunoscută ca fiind foarte dinamică.

''E greu, e dezamăgitor, dar aşa e viaţa şi trebuie să o iau ca atare. Nu sunt foarte dezamăgită că nu m-am calificat mai departe. Am venit aici, am dat tot ce am putut, atât am putut face la acest turneu şi acum mă gândesc la sezonul viitor..Din punct de vedere mental, am luptat până la final şi sunt împăcată cu meciul pe care l-am făcut, cu felul cum a decurs meciul, dar nu sunt fericită, pentru că am pierdut'', a declarat Simona.

Prezentă pentru a treia oară consecutiv la această prestigioasă competiţie, sportiva de la malul mării nu a reuşit să treacă nici de această dată de faza grupelor la fel ca şi la ediţia de anul trecut, după ce în 2014 constănţeanca jucase finala. Ea a declarat că nivelul său nu a fost destul de înalt pentru a se califica în semifinale.

''Acest turneu a fost un bonus pentru mine. La mijlocul sezonului nu credeam că mă pot califica (la Turneul Campioanelor), deoarece eram foarte departe în clasament.. Nu am avut destul pentru a mă califica în semifinale, dar a fost o experienţă frumoasă''.

Românca este de părere că oricine poate câştiga dar cea mai mare şansă la cucerirea trofeului o are rusoaica Svetlana Kuzneţova:

''Kuzneţova e în formă, cu siguranţă. Am văzut meciul său de ieri şi e incredibilă. A venit de la Moscova, a făcut o treabă foarte bună acolo, face treabă bună şi aici, o văd câştigând chiar. Sper că va avea destulă putere să o facă..Toată lumea joacă un tenis bun, oricine poate câştiga.. cred că turneul rămâne deschis'', a adăugat sportiva, care a precizat că va vedea finala de acasă.

Pentru performanţa realizată, Simona Halep va primi de la organizatori 153.000 de dolari şi 500 de puncte WTA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport