Tenis. Simona Halep, la un meci distanţă de finala turneului WTA de la Stuttgart

Jucătoarea română s-a calificat în semifinale graţie succesului înregistrat în faţa letonei Anastasija Sevastova, scor final 6-3, 6-1.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Porsche Tennis Grand Prix/facebook)

Simona Halep (25 ani, 5 WTA) a obţinut fără mari probleme accesul în penultimul act al turneului 'Porsche Tennis Grand Prix', dotat cu premii totale de 710.900 dolari, constănţeanca învingând fără drept de apel pe letona Anastasija Sevastova (27 ani, 26 WTA).

Favorita numărul patru la cucerirea trofeului, a avut nevoie de 60 de minute pentru a se impune, vineri seara, în două seturi cu scorul de 6-3, 6-1.

Românca a jucat extraordinar, s-a mişcat bine în teren, fiind la cârma disputei pe toată perioada jocului, acesta fiind de altfel unul dintre cele mai bune meciuri ale sale din acest nou sezon competiţional.

Simona Halep a reuşit 14 lovituri direct câştigătoare în acest meci (9 Sevastova) şi a comis 13 erori neforţate, cu una mai puţin decât letona.

În meciurile directe dintre cele două iubitoare ale sportului alb, scorul este acum egal 3-3.

Halep, pentru a doua oară semifinalistă la Stuttgart, şi-a asigurat un cec în valoare de 30.563 euro şi 185 puncte WTA, urmând să aibă în continuare ca adversară pe germanca Laura Siegemund (29 ani, 49 WTA), care a dispus la rândul ei cu 7-6 (3), 5-7, 6-4, de Karolina Pliskova (Cehia).

Cele două campioane s-au mai întâlnit o singură dată, anul trecut, chiar la Stuttgart, în optimi, germanca ieşind învingătoare cu 6-1, 6-2.