Tenis: Simona Halep, nominalizată la titlul de jucătoare a lunii februarie

Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Matthew Stockman / Getty Images)

Tenismana română Simona Halep, numărul trei WTA, a fost nominalizată între cele trei finaliste pentru titlul de cea mai bună jucătoare a lunii februarie în circuitul profesionist feminin de tenis.

Contracandidatele Simonei, care s-a impus luna trecută în turneul WTA de la Dubai, turneu de categoria Premier, sunt cehoaica Lucie Safarova, câştigătoarea turneului de la Doha şi germanca Andrea Petkovic, victorioasă la Antwerp.

Românca Simona Halep a fost principala favorită în Emiratele Arabe Unite, dar presiunea nu a afectat-o şi a trecut pe rând de Daniela Hantuchova (Slovacia), Ţvetana Pironkova (Bulgaria), în două seturi, pentru ca apoi să învingă două jucătoare din top 10, rusoaica Ekaterina Makarova şi daneza Caroline Wozniacki, de fiecare dată în trei seturi. În finală, Halep a câştigat în faţa cehoaicei Karolina Pliskova, cu 6-4, 7-6 (4), şi şi-a trecut în palmares al zecelea titlu WTA din carieră. După succesul de la Dubai, Halep a urcat în pe locul al treilea în clasamentul Road To Singapore, pentru calificarea la Turneul Campioanelor.

Serena Williams a fost desemnată jucătoarea lunii ianuarie, iar vineri pe site-ul WTA, în urma voturilor fanilor, va fi anunţată jucătoarea lunii februarie.