Tenorul Placido Domingo a primit cea mai importantă distincţie a fotbalului spaniol

Cunoscutul tenor spaniol, Placido Domingo.
Cunoscutul tenor spaniol, Placido Domingo. (Carlos Alvarez / Getty Images)

Celebrul tenor Placido Domingo a primit luni, vizibil emoţionat, Medalia de aur şi diamante a Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF), în cadrul unei ceremonii care a avut loc la centrul federal de la Las Rozas, pentru susţinerea pe care a acordat-o timp de 30 de ani naţionalei ţării sale.

Salonul "Luis Aragones", decorat cu Cupa Mondială cucerită de Spania în 2010, precum şi cele cu două trofee obţinute la Campionatele Europene din 2008 şi 2012, alături de mesajul "Gracias, Maestro" (Mulţumim, Maestre), a găzduit evenimentul în cursul căruia tenorul le-a urat internaţionalilor spanioli să obţină un al patrulea titlu pentru "La Roja" şi a încheiat intonându-le "Campioni, campioni şi la Rio".

"Suntem o selecţionată foarte respectată, temută şi admirată. Suntem selecţionata numărul unu şi avem atuurile pentru a fi din nou campioni. Suntem echipa pe care toţi vor încerca să o învingă", a spus cu această ocazie Placido Domingo, cel care a interpretat cântecul oficial al Cupei Mondiale din 1982, găzduită de Spania.

În cursul ceremoniei, la care au participat membri ai conducerii federaţiei spaniole, tenorul madrilen a primit, totodată, cu multă emoţie, din mâinile selecţionerului Vicente del Bosque, un tricou al naţionalei Spaniei având inscripţionat pe spate numele său şi numărul 10, semnat de toţi jucătorii.

Foşti internaţionali, precum José Antonio Camacho, Emilio Butragueno, Andoni Zubizarreta, Fernando Hierro şi Raul Gonzalez, alături de actualul căpitan, Iker Casillas, i-au transmis cu această ocazie mesaje video de felicitare lui Placido Domingo.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport