Tensiuni în noul PNL. Teodor Atanasiu huiduit copios la Consiliul Naţional al partidului

Teodor Atanasiu
Teodor Atanasiu (Epoch Times România)

Teodor Atanasiu a fost huiduit la scenă deschisă în Consiliul Naţional al PNL, în momentul în care a început să îşi susţină discursul, relatează Realitatea.net.

Potrivit sursei citate, Atanasiu, unul dintre cei mai influenţi lideri ai vechiului PNL, nu a a reuşit să vorbească mai mult de 4 minute, fiind necesar ca Vasile Blaga să vină la microfon pentru a le cere delegaţilor să facă linişte: "Am o mare rugăminte: am spus că trecem peste tot şi toate! Haideţi să fim uniţi!", le-a cerut Blaga colegilor de partid.

Sala a scandat însă "Scuze", în mod repetat, făcând trimitere la o serie de declaraţii ale lui Atanasiu care a afrmat la o întrunire a vechiului PNL că, odată Iohannis ales preşedinte, liberalii nu mai au nevoie de PDL, care le-ar face un bine dacă ar pleca din alianţă.

În replică, Atanasiu s-a retras, replicând: ”Vă mulţumesc pentru primire”.

Reamintim că pe 10 mai, o înregistrare audio obţinută de stiripesurse.ro dezvăluia dimensiunea tensiunilor din noul PNL. Protagonistul înregistrării, Teodor Atanasiu, unul din greii PNL afirma, într-o consfătuire a vechiului PNL la care au participat atât Alina Gorghiu cât şi secretarul general al partidului, Marian Petrache, că PNL-ul nu mai are nevoie de PDL şi că Predoiu nu va fi numit premier, acest post urmând să le revină liberalilor.

"Noi fără PD nu câştigam preşedintele. Ne-am ţinut de nas şi am făcut un compromis. Altfel nu se putea. Vă mai spun un lucru. Am făcut un lucru, eu zic deştept chiar dacă în Bistriţa e un puţin altfel. Un lucru deştept de ce? Noi am făcut o fuziune paritară în care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la preşedinţie al partidului şi ei ne-au dat sediul (râsete), locaţia în care să funcţionăm.

Gândiţi-vă că avem 28 de judeţe în care noi conducem în fuziunea asta paritară. Mai mult de atât nu puteam obţine. Eu vă spun că le-am dat şi iluzia că o să aibă prim-ministru. N-o să-l mai aibă. Vă dau în scris că nu o să-l aibă!", declara Atanasiu la Bistriţa.

Declaraţiile liderului PNL pot fi accesate aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.