Tentativă de sinucidere la metrou

(photos.com)

Traficul s-a desfăşurat cu dificultate vineri dimineaţa, în Capitală, pe magistrala a II-a de metrou. Circulaţia la metrou a fost oprită temporar după ce o femeie, de 48 de ani s-a aruncat în faţa metroului la staţia Piaţa Romană.

Femeia a supravieţuit, şi a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Circulaţia pe M2 s-a reluat.

Tentativa de suicid a fost semnalată la 112, în jurul orei 08.30, la staţia de metrou Piaţa Romană şi, la faţa locului, au fost trimise echipaje de prim ajutor şi de descarcerare. Călătorii au fost anunţaţi de Metrorex că circulaţia se desfăşoară cu dificultate între Piaţa Romană şi Universitate, din cauza unui caz de suicid.

Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al SMURD, a precizat pentru adevărul.ro că femeia este conştientă, iar starea ei este una echilibrată. Femeia nu are leziuni externe vizibile, fiind în investigaţii.

Se pare că metroul este unul dintre locurile alese de mulţi bucureşteni pentru tentativele de suicid, acestea, în genere, eşuând.

Cele mai multe tentative de suicid au loc în staţiile de metrou Eroilor, Izvor, Piaţa Romană şi Piaţa Unirii, conform Metrorex. Acestea sunt staţiile cu cel mai mare aflux de călători.

Pshilogii cred că cei care aleg staţiile de metrou pentru a se sinucide vor ca, dacă suferinţa lor a trecut nebăgată în seamă de lume, măcar moartea lor să fie ceva spectaculos.

Vorbind despre o tentativă de sinucidere la staţia de metrou Eroilor, psihologul criminalist Tudorel Butoi făcea în 2010, următoarele declaraţii:

"Explicaţia pentru care aleg staţia de metrou Eroilor este că toţi vor să lase în urma lor ceva «senzaţional», iar acolo, fiind un loc foarte aglomerat, poate cel mai aglomerat din subteran, se gândesc că este locul cel mai potrivit."

Desigur, multe tentative eşuează, trenurile încetinind când intra în staţii, lucru pe care potenţialii sinucigaşi îl ştiu. Multe tentative de sinucidere nu izvorăsc, de fapt, dintr-o dorinţa de moarte, ci sunt doar strigăte disperate, publice, de ajutor.