Teodorovici îi dă replica lui Iohannis: Sper ca noul preşedinte să aibă altă abordare

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici (Epoch Times România)

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a reacţionat miercuri, în cadrul unei conferinţe pe tema marilor proiecte de investiţii, la noile acuzaţii lansate de preşedintele Klaus Iohannis la adresa guvernării PSD-ALDE.

"Nu cred avem de-a face cu cea mai bună abordare, dacă vrem investiţii cu adevărat în România. Nu cred că oameni importanţi în stat trebuie să prezinte, culmea, în faţa companiilor cu capital străin, o situaţie alta decât este. Sper ca noul preşedinte să aibă altă abordare, (una) constructivă. O zic strict din dorinţa de a schimba lucrurile pe fond în România”, a declarat Eugen Teodorovici, citat de Mediafax.

Reamintim că, prezent la şedinţa plenară a Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, preşedintele Klaus Iohannis a lansat un nou atac dur la adresa guvernării PSD-ALDE, pe care o acuză că împinge o ţară întreagă spre prăpastie prin modul iresponsabil în care exercită puterea.

"În economie, măsurile greşite sau falsele priorităţi lasă urme adânci pentru mai mulţi ani. Tocmai de aceea România are nevoie, poate mai mult decât oricând, să revină la realism şi la dialog fundamentat, la echilibru şi responsabilitate în privinţa deciziilor de politică economică. În afaceri, ca şi în politică, promisiunile trebuie să fie urmate de rezultate.

Am văzut cu toţii deja celebrul program de guvernare al PSD, unde pe hârtie apar sute de kilometri de autostradă, investiţii în şcoli, investiţii în spitale, dar, în fapt, au rămas doar promisiuni. În schimb, nu există în acest program de guvernare vreo referire la sutele de modificări din legislaţia fiscală care, putem să spunem elegant, au afectat economia, sau, putem chiar să spunem, care v-au dat peste cap planurile de afaceri.

Şi dacă vorbesc de sutele de modificări, nu este o chestiune aşa simbolică. Codul fiscal a fost modificat de mai multe ori decât zile ale anului trecut. Este o contraperformanţă rarisimă şi sunt convins că aţi avut foarte mult de lucru să rămâneţi updated", a declarat Iohannis în faţa reprezentanţilor mediului de afaceri.

Declaraţiile integrale ale preşedintelui aici.