Teodorovici insistă: Mişa trebuie remaniat. E cineva care are aprecieri la adresa sa? Eu n-am auzit

Deloc mulţumit de prestaţia ministrului de Finanţe, pesedistul Eugen Teodorovici consideră că se impune remanierea sa grabnică pentru că mediul economic are nevoie de "declaraţii ferme".
Forum 2014 dedicat Fondurilor Structurale Europene. Grand Hotel  Marriott. În imagine, Eugen Orlando Teodorovici, Ministrul Fondurilor  Europene
Forum 2014 dedicat Fondurilor Structurale Europene. Grand Hotel Marriott. În imagine, Eugen Orlando Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene (Epoch Times România)

Ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, ar trebui remaniat, mediul economic are nevoie de încredere la nivelul Guvernului, a declarat marţi, la Senat, preşedintele Comisiei de buget-finanţe, Eugen Teodorovici.

"Dacă există alţii (în PSD - n.r.) cu aceeaşi părere (că Mişca trebuie remaniat - n.r.), nu ştiu, nu o spun, e treaba dânşilor. Eu spun clar că da. Este nevoie. Şi nu e o chestiune personală neapărat, şi chiar dacă este... Este totuşi ministru de Finanţe. Este cea mai importantă poziţie într-un Guvern. În orice Guvern într-o ţară normală ministrul de Finanţe este mâna dreaptă a primului ministru. Nu poţi să vii să declari o dată ceva, a doua zi să schimbi sau chiar să fii contrazis de primul ministru. Mediul economic, contribuabilii se uită la tine ca ministru de Finanţe. Au nevoie de declaraţii ferme, au nevoie de încredere la nivelul Guvernului. Până acum nu am văzut decât contrariul", a declarat Teodorovici, citat de Agerpres.

Senatorul susţine că, pe vremea când era era ministru de Finanţe, Ionuţ Mişa îi era subordonat şi nu i-a semnalat despre existenţa unui comportament incorect al băncilor pe piaţă.

"E cineva care are aprecieri la adresa domniei sale? Eu nu am auzit (n.r. aprecieri) în mod public. Probabil dacă discută dânşii (cei din Coaliţie) într-un birou undeva, nu avem cum să ştim. Eu, cel puţin, ca fost ministru de Finanţe, ca membru al Parlamentului, ca român nu am văzut nimic pozitiv în ceea ce a făcut de când este ministru. Chiar şi vizavi de bănci (...) că se comportă incorect pe piaţă. Băncile aplică o lege. Dacă vrem să aibă alt comportament, modificăm legea. Nu am văzut nimic în acest sens la nivelul Ministerului de Finanţe. Mai mult decât atât, când era subordonat domnul Mişa Ministerului de Finanţe şi răspundea de marii contribuabili nu îmi amintesc să vină la mine cu vreo propunere când eram ministru, în sensul că se întâmplă multe lucruri neplăcute în zona de sistem bancar, că este vreo propunere în a modifica cadrul legislativ existent la acea vreme. Atunci fie nu ştia, fie ştia lucrurile pe care astăzi le blamează şi nu a vrut să le spună. Deci a mers mai departe cu ceea ce se întâmpla", a precizat Teodorovici.