Teodorovici şi Vâlcov, acuzaţi de "manipularea" pieţei. Se cere anchetarea celor doi oficiali

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, şi consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, ar trebui anchetaţi pentru "manipularea" pieţei, a opinat senatorul Florin Cîţu.
Eugen Orlando Teodorovici
Eugen Orlando Teodorovici (Epoch Times)

Senatorul PNL Florin Cîţu sugerează vineri, pe pagina sa de socializare, că ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi "creierul" programului de guvernare PSD, Darius Vâlcov, consilier al premierului, "aceşti Pic şi Poc ai finanţelor româneşti" ar trebui anchetaţi de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

"Ieri, preţul acţiunilor Romgaz a scăzut cu 5% iar preţul acţiunilor OMV Petrom cu 4.6%. Sunt curios dacă Pic şi Poc vor fi anchetaţi de Autoritatea de Supraveghere Financiară (aşa cum am fost eu de mai multe ori) pentru "manipularea" pieţei. Ce credeţi? Pentru cei care nu înţeleg ce le transmite piaţa: plafonarea preţului prin intervenţia abuzivă şi discreţionară a statului într-o economie de piaţă este o măsură comunistă", a declarat Cîţu, adăugând hashtag-ul #PICsiPOCbaietiveselisizglobii.

Senatorul - fost economist şef al ING Bank - susţine că România este economie de piaţă doar pe hârtie.

"O evaluare onestă şi transparentă după ultimii doi ani de guvernare PSD-ALDE-UDMR ar arăta că România nu mai este o economie funcţională de piaţă", a afirmat Cîţu.