Testamentul Prinţesei Diana poate fi accesat pe internet

Diana, prinţesă de Wales. (arhivă)
Diana, prinţesă de Wales. (arhivă) (JOEL ROBINE / AFP / Getty Images)

Testamentul prinţesei Diana, care a fost recent publicat pe internet, dezvăluie averea pe care aceasta a lăsat-o fiilor săi, William şi Harry, respectiv 30 de milioane dolari.

Testamentul prinţesei de Wales poate fi accesat on line cu 15 dolari, alături de alte 41 de milioane de testamente, ce se află într-o vastă arhivă care datează încă din anul 1858. Documentele originale sunt păstrate în siguranţă într-un spaţiu din Birmingham în care temperatura este controlată.

Prinţesa Diana dorea, de asemenea, ca Paul Burrell, confidentul şi majordomul ei din 1987 şi până când a murit, să primească o moştenire de aproximativ 80.000 de euro, neimpozitabili. Posesiunile, printre care o serie de tablouri şi un ceas, au fost împărţite între cei 17 fini ai ei. Superba rochie de mireasă care avea mii de perle şi o trenă de 25 metri a fost lăsată fiilor săi. În testament mai era specificat şi faptul că în cazul în care aceasta ar fi murit, de creşterea celor doi copii ar fi trebuit să se ocupe mama ei, Frances Shand Kyyd.

“A vrut să se asigure că fiii ei vor fi trataţi cu dragoste. E ceva ce a obsedat-o de când se despărţise de Prinţul Charles. Cred că testamentul ei reflectă asta”, a comentat Robert Jobson, fost corespondent regal si autor al cărţii dedicate familiei regale, The New Royal Family.

Pe site-ul Probate Search pot fi accesate şi testamente altor britanici celebri, precum Winston Churchill.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.