Testele rapide cumpărate de spanioli din China au o rată de succes de doar 30%

.
. (pixabay.com)

Testele rapide cumpărate de Spania din China pentru detectarea infectării cu coronavirus au o rată de succes de doar 30%, faţă de 80%, cât arată indicaţiile producătorului chinez, scrie publicaţia spaniolă El Pais, preluată de G4Media, citând cercetările autorităţii sanitare naţionale.

Conform surselor citate, analizele efectuate de Societatea Spaniolă pentru Boli Infecţioase (SEIMC) arată că testele cu echipamentele chinezeşti au eşuat într-o rată masivă. Aşadar, Ministerului Sănătăţii şi Institutului de Sănătate Publică li s-a recomandat să nu folosească testele rapide.

Societatea pentru Boli Infecţioase recomandă însă continuarea testării cu testele clasice de tip Real-Time PCR, care au dezavantajul de a dura mai mult şi de a necesita personal pregătit, transmite publicaţia spaniolă.

Revenind la testele rapide chinezeşti considerate ineficiente de Societatea Spaniolă pentru Boli Infecţioase, acestea au fost cumpărate de guvernul spaniol, pentru a începe o testare pe scară largă a populaţiei, de la compania chineză Bioeasy, din Shenzhen.