Tiraspolul obligă şoferii cu numere străine să deţină asigurare auto transnistreană sau din R. Moldova

Dacă maşinile cu numere ne-transnistrene vor fi depistate fără asigurări pe teritoriul transnistrean după data de 1 mai, proprietarul riscă amendă administrativă.
Masina
Masina (Facebook)

Începând cu data de 1 mai, administraţia de la Tiraspol obligă şoferii care intră în regiunea transnistreană să aibă asigurarea pe răspundere civilă auto obligatorie, perfectată de companii de asigurări transnistrene sau de cele din Republica Moldova.

Potrivit Radio Europa Liberă, un comunicat al Băncii centrale din regiune anunţă că şoferii cu maşini cu numere străine vor fi obligaţi să deţină şi o asigurare „Carte Verde”, „care să acopere şi teritoriul Transnistriei”.

Şoferii care nu vor avea aceste două asigurări nu vor fi admişi pe teritoriul Transnistriei şi vor fi obligaţi să le perfecteze la aşa-numitele puncte vamale instalate de administraţia de la Tiraspol pe linia administrativă de separare cu R. Moldova. Dacă maşinile cu numere ne-transnistrene vor fi depistate fără cele două asigurări pe teritoriul transnistrean după data de 1 mai, proprietarul riscă amendă administrativă.

Sursa citată mai transmite că adjunctul negociatorului-şef din partea Tiraspolului, Alexandr Steţiuk, susţine că această nouă prevedere nu va avea niciun impact pentru proprietarii de maşini din Moldova, cel puţin pe moment, deoarece Transnistria ar avea un acord cu R. Moldova încă din 2015 cu privire la recunoaşterea reciprocă a asigurărilor. „Atâta timp cât acordul rămâne în vigoare, nimic nu se schimbă.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe