Tiraspolul permite locuitorilor să meargă la vot pe 1 noiembrie. Negruţă: Dodon - un criminal electoral ce cumpără voturi la pungă

Sovietul Suprem de la Tiraspol
Sovietul Suprem de la Tiraspol (The Epoch Times Romania)

Locuitorii din Transnistria, care deţin acte moldoveneşti, se vor putea deplasa pe 1 noiembrie la secţiile de votare deschise pe malul drept al Nistrului pentru a participa la alegerile prezidenţiale.

Pretinsa comisie transnistreană pentru gestionarea pandemiei covid-19 a decis ca în ziua alegerilor prezidenţiale în R.Moldova, cetăţenii care locuiesc în stânga Nistrului vor putea traversa aşa-numita graniţă, pentru a-şi exercita dreptul la vot fără a cere învoire de la comisia respectivă.

De menţionat că în legătură cu situaţia pandemică, până la 1 decembrie, deplasarea oamenilor din stânga Nistrului este blocată cu mici excepţii, autorizate de Tiraspol.

În context, Veaceslav Negruţă, expert la Transparency Internaţional Moldova susţine că Dodon este responsabil pentru fraudarea alegerilor. Pentru că nu e vorba de votul „concetăţenilor noştri, ci de fraudă!”.

Expertul a ţinut să sublinieze că din luna martie de „zile bune pup bariera de la Doroţcaia ca să transmit medicamente mamei, care nu are dreptul să iasă din acea zonă, iar eu - nu am dreptul să intru când îmi trebuie la mama acasă. Iar acest târgaş de voturi la culiok” (pungă) face dezastru din tot ce se numeşte stat şi cetăţean”.

„Dodon, eşti un criminal nu doar electoral! Eşti pericol social! Împreună cu 'omologul' tău de peste Nistru”, a conchis Negruţă.

Comisia Electorală Centrală a decis organizarea a 42 de secţii de votare pentru alegătorii din Transnistria, municipiul Bender şi unele localităţi ale raionului Căuşeni.

Dodon speră că ”preşedintele Transnistriei”, Vadim Krasnoselski, îi va pune la dispoziţie votanţi pe care să-i cumpere cu 30 sau 50 de euro pentru un vot, a atenţionat deputatul PAS Sergiu Litvinenco, menţionând că hotărârea CEC de a deschide 42 de secţii de votare pentru locuitorii din stânga Nistrului este una abuzivă şi „pare să nu ţină cont de niciun criteriu legal”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe