Toader, citat la DNA în dosarul fostului agent guvernamental la CEDO care a pledat în favoarea lui Dragnea

Tudorel Toader
Tudorel Toader (Epoch Times România)

Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader a fost citat ca martor la DNA în dosarul fostului agent guvernamental la CEDO, Viorel Mocanu, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare. Citarea a fost făcută telefonic, însă până în acest moment nu a fost stabilită o dată exactă pentru audiere.

În acest dosar, fostul agent guvernamental la CEDO Viorel Mocanu este vizat pentru că a pledat în favoarea fostului lider PSD şi în defavoarea statului român în cauza Dragnea vs România de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Fostul preşedinte PSD – aflat acum în puşcărie ca urmare a celei de-a doua condamnări, din dosarul angajărilor fictive – a reclamat la CEDO faptul că nu ar fi beneficiat de un proces echitabil în dosarul Referendumul în care a primit prima condamnare definitivă de 2 ani de detenţie cu suspendare.

Potrivit surselor g4media.ro, Toader nu ar fi avizat pledoaria pro-Dragnea a guvernului pentru că nu i s-ar fi cerut un astfel de aviz, agentul guvernamental la CEDO fiind o instituţie din cadrul MAE.

Săptămâna trecută, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a retras pledoaria pro-Liviu Dragnea depusă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de fostul agent guvernamental Viorel Mocanu, pentru că a fost făcută ”în detrimentul statului român”.

Articolul integral aici.