Tolo.ro: Anestezice refolosite după zile de păstrare la Spitalul de Arşi. Pacienţii riscă infectarea mortală cu bacterii

Jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor au prezentat filmări care arată cum pacienţilor operaţi la Spitalul de Arşi din Capitală li se administrează resturi de substanţe anestezice folosite la alţi bolnavi şi păstrate în seringi.
.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Anestezicele de la Spitalul de Arşi din Capitală sunt refolosite după zile de păstrare, iar pacienţii riscă infectarea mortală cu bacterii, conform unei expertize INML aflate în posesia Gazetei Sporturilor, reiese dintr-o investigaţie publicată de tolo.ro, sub semnătura jurnaliştilor Mirela Neag, Răzvan Luţac şi Cătălin Tolontan.

Gazeta a intrat, în primele zile ale lui 2017, în posesia unei înregistrări video făcute în decembrie 2016 la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

În timpul unei operaţii, o asistentă explică medicului cum se injectează resturi de anestezice, utilizate la mai mulţi pacienţi. Asta în condiţiile în care medicii legişti au descoperit cum două femei au intrat în comă în spitalul bucureştean CF 2, în 2010, tocmai de la anestezicele păstrate în seringi.

Studiile arată că refolosirea substanţelor e o cale certă de răspândire a infecţiilor nosocomiale, iar o expertiză INML vorbeşte despre riscuri mortale în cazul anestezicilor din seringi.

Prima reacţie a managerului de la Spitalul de Arşi, Ionela Liliana Pîrvu: "E posibil fizic aşa ceva?!"

Directorul medical Cristian Niţescu afirma că "eu cred că există mai multe interpretări ale înregistrării, dar e clar că, la sfârşitul operaţiei, totul trebuie aruncat".

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.