Tomac acuză Televiziunea naţională că face jocurile USL (Video)

TVR-ul face jocuri murdare în campania electorală, susţine Eugen Tomac, acuzând televiziunea publică de abuzuri grosolane, în favoarea PSD şi PNL, partide între care există o "frăţie totală."
Eugen Tomac, Congresul PMP
Eugen Tomac, Congresul PMP (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Candidatul PMP la Primăria Sectorului 1 a acuzat TVR-ul că face jocurile "USL-ului", cu alte cuvinte jocurile PNL şi PSD care s-au înţeles cine şi unde are voie să câştige la alegeri.

Ca argument în favoarea spuselor sale, Tomac a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că duminică 6 mai, televiziunea publică a organizat o dezbatere electorală, dezbatere programată la ora 21.00 când mai toţi românii sunt în faţa televizoarelor, dezbatere la care au fost invitaţi însă doar reprezentanţii partidelor la putere.

"TVR face ceea ce ştie mai bine încă de pe timpul comunismului, îşi adună în studio doar invitaţii preferaţi. A invitat doar reprezentanţi PSD, PNL, ALDE şi UNPR deşi nu are candidat. Am luat atunci legătura cu conducerea interimară a televiziunii publice şi le-am prezentat nemulţumirile mele. Mi s-a explicat că participă doar partidele parlamentare, dar eu sunt parlamentarul care a obţinut cele mai multe voturi când a intrat în Parlament", a declarat Tomac.

Deputatul a mai precizat că a trimis pe 7 mai o notă de protest la CNA faţă de "acest abuz grosolan al TVR", care nu a respectat principiul egalităţii de şanse în ceea ce priveşte promovarea candidaţilor şi, drept replică, TVR a organizat sâmbătă, 22 mai, o dezbatere pe TVR 2 de la ora 17.30 până la ora 18.00, unde au fost invitaţi toţi candidaţii. Surprinzător sau nu, în momentul în care Tomac şi-a confirmat participarea, dintr-o dată candidaţii PSD şi PNL s-au ... evaporat.

"În mod intenţionat am confirmat în ultimul moment prezenţa mea în studio iar drept consecinţă reprezentantul PNL şi PSD nu s-au mai prezentat la această dezbatere. E limpede că în sânul USL e o frăţie totală şi s-au înţeles unde are voie să câştige PSD şi unde să câştige PSD, motiv pentru care protestăm în mod public faţă de această atitudine nedemocratică şi lipsită de profesionalism a televiziunii publice.

Televiziunea publică are obligaţia să slujească cetăţenii, mai mult decât atât, trece printr-o criză profundă, din cauza lipsei de competenţă şi din cauza hoţiilor care s-au produs la TVR în ultimii 10 ani", a adăugat Tomac, în opinia căruia este cazul ca DNA-ul să intervină în situaţia de la TVR.

Tomac a mai informat că la sectorul 1 unde candidează el, 25 de consilieri din 27 au dosare la DNA pentru fapte de corupţie, majoritatea dosarelor fiind ale celor de la PNL. Eugen Tomac a mai subliniat că PSD-ul a preluat controlul sectorului, cu acordul PNL.

"Între PSD şi PNL există o înţelegere evidentă!" a concluzionat Tomac.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne