Tomac: Guvernul este în plin haos. E o disperare uriaşă cu privire la lipsa de resurse

Există o disperare uriaşă în Guvern cu privire la lipsa de resurse, dar asta nu înseamnă că trebuie să-şi bată joc de mediul de afaceri şi de cetăţeni, a transmis preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac.
Eugen Tomac
Eugen Tomac (Eugen Horoiu/Epoch Times)

PMP este categoric împotriva experimentului "Split TVA" şi a taxei de solidaritate de 2 la sută anunţate de Guvernul Tudose, a precizat, luni, după şedinţa Consiliului Executiv Naţional al PMP, preşedintele executiv al partidului, Eugen Tomac.

"Observăm că Guvernul este în plin haos. Suntem categoric împotriva split TVA şi credem că orice guvern responsabil trebuie să se gândească cu seriozitate la relaţia cu mediul de afaceri, pentru că pur şi simplu cuvântul predictibilitate nu există în vocabularul PSD. Ordonanţa 23/2017 privind plata TVA defalcată este un portret perfect al incompetenţei din PSD. Vin cu anumite măsuri, le anunţă, bagă în haos economia românească prin asemenea gesturi neinspirate de comunicare şi apoi vin cu totul si cu totul alte propuneri. Cine face un nou soft? Cine se va ocupa de toate aceste chestiuni pe care le decide de pe o zi pe alta PSD?", a declarat Eugen Tomac, citat de Agerpres.

Liderul executiv al PMP a subliniat că toate aceste măsuri neinspirate nu fac altceva decât să creeze şi mai multă instabilitate, să alunge investitorii.

"La ora actuală avem o realitate dură, pe zona frontierei Bulgariei şi Ungariei multe firme preferă să se mute în statele vecine şi asta ar trebuie să preocupe Guvernul, nu cum să pună mai multe poveri pe spatele celor care muncesc onest. Suntem categoric împotriva măsurii taxei de solidaritate. Este un lucru pe care Guvernul îl comunică prost, în loc să explice ce au de gând să facă prin acest demers, bagă populaţia şi mai mult în ceaţă. Ar trebui să se gândească bine PSD dacă programul de guvernare mai este de actualitate şi să se gândească pe măsurile pe care vor să le ia. Noi înţelegem că există o disperare uriaşă în Guvern cu privire la lipsa de resurse, dar asta nu înseamnă că trebuie să-şi bată joc de mediul de afaceri şi de cetăţeni", a declarat Eugen Tomac, citat de Agerpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne