Tomac îi cere lui Teodorovici să demisioneze după votul în cazul Şova

Eugen Tomac, preşedinte PMP
Eugen Tomac, preşedinte PMP (Epoch Times România)

În timp ce premierul Victor Ponta a considerat oportun să îl desemneze pe Eugen Teodorovici, actualul ministru al Fondurilor Europene, la şefia Ministerului Finanţelor, preşdintele PMP, Eugen Tomac, este de părere că acesta trebuie să îşi dea demisia imediat după votul în cazul Şova.

"Partidul nostru a luat act de poziţia domnului ministru Teodorovici care, în calitate de senator în Parlamentul României, a votat la vedere împotriva reţinerii şi arestării senatorului PSD, Dan Coman Şova. Această atitudine sfidătoare din partea unui membru al Guvernului României, condus de către prim-ministrul Victor Viorel Ponta, îl obligă pe ministrul Teodorovici să-şi prezinte demisia din înalta demnitate publică", a transmis Eugen Tomac.

În condiţiile în care România este supusă unui profund proces de monitorizare de către Comisia Europeană în ceea ce priveşte reforma în justiţie, Eugen Tomac susţine că este absolut revoltător ca ministrul care gestionează în cadrul executivului relaţia cu Comisia Europeană să acţioneze împotriva intereselor României, votând împotriva solicitării DNA.

"Ministrul Eugen Orlando Teodorovici, propus pentru funcţia de ministru al Finanţelor, nu mai poate deţine nicio funcţie publică în cadrul Guvernului României, atât timp cât prin atitudinea sa a demonstrat clar că este străin de valorile care stau la baza Uniunii Europene, precum respectul faţă de statul de drept şi independenţa justiţiei", a subliniat Eugen Tomac.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne