Tomac: Nu s-a făcut dreptate pentru victimele de la Colectiv. PMP cere comisie de anchetă

Partidul Mişcarea Populară a solicitat înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind tragedia de la Colectiv.
Eugen Tomac
Eugen Tomac (Eugen Horoiu/Epoch Times)

La doi ani de la tragedia de la Colectiv, Partidul Mişcarea Populară cere constituirea unei comisii parlamentare de anchetă cu privire la accidentul în urma căruia 64 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 128 au fost rănite, reiese dintr-un comunicat de presă remis joi de partidul lui Traian Băsescu.

"În memoria victimelor de la Colectiv şi în semn de respect pentru familiile acestora şi pentru supravieţuitori, avem datoria să restabilim adevărul cu privire la evenimentele care au avut loc la 30 octombrie 2015. În acelaşi timp, trebuie să facem tot ce e omeneşte posibil astfel încât asemenea nenorociri nu se mai întâmple", a declarat deputatul Eugen Tomac, preşedinte executiv al PMP.

În opinia politicianului, dezinteresul autorităţilor faţă de cauzele şi consecinţele tragediei de la Colectiv denotă ori prostia, ori complicitatea politicienilor responsabili de sănătatea şi securitatea românilor.

"Nu înţeleg cum e posibil ca actualul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, să nege existenţa unui raport care conţine informaţii privind intervenţia autorităţilor sanitare în cazul Colectiv, când fostul ministru spune clar că există un asemenea raport elaborat la începutul anului 2017, care a fost înregistrat la cabinetul ministrului. Dacă Bodog nu a găsit un document pe această temă, trebuia să ceară să fie elaborat. Dezinteresul autorităţilor faţă de cauzele şi consecinţele tragediei de la Colectiv denotă ori prostia, ori complicitatea politicienilor responsabili de sănătatea şi securitatea românilor", a precizat Eugen Tomac.

Preşedintele executiv al PMP susţine că în lipsa unui document oficial care să evalueze cauzele şi consecinţele tragediei de la Colectiv, autorităţile nu au schimbat regulile jocului în domeniu, astfel încât tragedia ar putea să fie reeditată în orice moment.

"Dreptate pentru victimele şi supravieţuitorii de la Colectiv nu există nici în sistemul sanitar, nici în justiţie. Mi-aş fi dorit ca, după doi ani de zile, să ştim totuşi cine s-a făcut vinovat de acest accident teribil şi să aflăm ce măsuri s-au luat deja pentru protejarea, în asemenea situaţii, a tinerilor care sunt îndreptăţiţi să asculte muzică împreună cu prietenii într-un club, privind cu optimism la ziua de mâine", a conchis Eugen Tomac.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne