TOP 7 Cele mai bogate femei. Christy Walton ocupă primul loc

Christy Walton
Christy Walton (YouTube)

Cele mai bogate femei din lume deţin o avere totală de 930 miliarde de dolari, estimările arătând că resursele lor financiare vor creşte şi în acest an. Din numărul total de 2.325 de miliardari din lume, femeile reprezintă 12%, conform statisticilor din 2014.

Din cele 286 de femei miliardare, numai 17% şi-au câştigat singure averea, potrivit CNN.

Numărul cel mai mare de femei miliardare care şi-au clădit singure averea este în SUA, însă se estimează că numărul acestora va fi depăşit de cel al femeilor care s-au îmbogăţit în statele emergente.

Cele mai bogate femei au o medie de vârstă de 61 de ani, peste 65% dintre ele moştenind averea de la companii multinaţionale, cum ar fi Walmart sau L`Oreal.

Cea mai bogată femeie din lume şi din America

Christy Walton, care a moştenit averea soţului ei, John Walton - fiul fondatorului Walmart, Sam Walton -, după decesul acestuia, în 2005 este cotată ca cea mai bogată femeie din America şi din lume, cu o avere estimată la 37,9 miliarde de dolari.

În 2013, aceasta s-a implicat în industria filmului, susţinând producţia filmului “Bless Me, Ultima”, care are la bază un roman controversat al lui Rudolfo Anaya.

În Statele Unite ale Americii trăiesc 609 dintre cei mai bogaţi oameni de pe mapamond (bărbaţi şi femei).

Cea mai bogată femeie din Europa

Liliane Bettencourt, moştenitoarea L`Oreal, care a împlinit 92 de ani în 2014, este cea mai bogată femeie din Europa şi totodată cea mai în vârstă dintre miliardare.

La vârsta de 15 ani, Bettencourt a fost atrasă de produsele cosmetice şi a început să lucreze la compania deţinută de tatăl ei. În prezent, are o avere de 31,3 miliarde de dolari şi este pe primul loc în Europa şi pe locul doi în lume în topul celor mai bogate femei.

În Europa trăiesc 775 dintre cei mai avuţi oameni.

Cea mai bogată femeie din zonă australo-asiatică

Gina Rinehart, este moştenitoarea unor afaceri în domeniul minier, având cea mai mare avere dintre femeile din zona australo-asiatică. Numită de Forbes “regina comerţului cu minereu de fier”, Reinehart are 60 de ani şi controlează Hancock Prospecting. Averea sa este estimată la 14,8 miliarde de dolari.

Aceasta s-a implicat şi în domeniul media, deţinând un important număr de acţiuni la Fairfax Media şi Ten Network Holdings.

Cele mai bogate femei din America Latină

Vanessa, Maria şi Johanna Slim sunt fiicele miliardarului mexican Carlos Slim. Ele ar fi beneficiat de pe urma creşterii averii tatălui lor începând din 2003, iar astăzi se estimează că fiecare deţine câte 6,3 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă o avere cumulată de aproape 19 miliarde de dolari.

Cele trei surori au participat la organizaţiile filantropice ale tatălui lor, nelucrând însă în afacerile propriu-zise ale familiei, potrivit Instituţional Investor.

Cea mai bogată femeie din Asia

Chinezoaica Yang Huiyan, în vârstă de 33 de ani, este cea mai bogată femeie din Asia şi totodată cea mai tânără femeie din top.

Aceasta a primit 70% din acţiunile companiei imobiliare chineze Country Garden de la tatăl său în anul 2007, iar în prezent se estimează că are o avere de 6,3 miliarde de dolari.

Cea mai bogată femeie din Orientul Mijlociu

Israeliană Shari Arison, născută în Statele Unite ale Americii, este cea mai bogată femeie din Orientul Mijlociu după ce a moştenit averea tatălui ei, Ted Arison, fondatorul companiei Carnival Corporation, având activităţi în domeniul croazierelor. Aceasta deţine în prezent Arison Investments, acţionarul majoritar al băncii israeliene Hapoalim.

Shari Arison a învestit şi în compania de apă Miya, implicată în creşterea eficienţei distribuţiei de apă în zonele urbane

Cea mai bogată femeie din Africa

Nigeriana Folorunsho Alakija ocupă locul unu dintre femeile din Africa cu afaceri în domeniul petrolului, modei şi publicisticii. Având o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari, este proprietară a Famfa Oil. Meritul ei ca şi-a construit singură averea, începând cu o croitorie.