Toţi cei trei miliarde de utilizatori ai Yahoo au fost afectaţi de atacuri cibernetice

(Getty Images)

Compania Yahoo, recent cumpărată de Verizon şi care în felul acesta a ajuns în mâinile unui grup chinez, susţine acum că toţi cei trei miliarde de utilizatori ai sistemului de mail electronic ar fi fost afectaţi de spargerea cibernetică din 2013.

Compania afirmase în trecut că numai 1 miliard de utilizatori ar fi fost afectaţi, însă Verizon publică acum o declaraţie mult mai dramatică pe siteul său.

"În timpul procesului de integrare, compania a obţinut recent informaţi, în urma unei anchete specializate,i care arată că toate conturile Yahoo au fost afectate de spargerea din 2013".

Verizon a cumpărat Yahoo pentru 4,5 miliarde USD în iunie.

Ancheta, cel puţin conform declaraţiilor date până în acest moment, nu ar include parolele conturilor de mail, date ale cardurilor de credit şi informaţii privind conturile bancare.

În ultimii ani numărul spargerilor cibernetice a devenit uriaş, iar importanţa datelor furate pe măsură.

Cu câteva săptămâni în urmă, Equifax, cea mai mare compania de rating al creditului personal din SUA a anunţat că baza sa de date a fost furată de hackeri - astfel încât 143 de milioane de conturi - şi informaţiile aferente, incluzând numerele sociale, date de cărţi de credit şi bancare, etc - au ajuns în mâini criminale.

Anul trecut s-a înregistrat şi o spargere la nivel guvernamental - Bank of Bangladesh - care a vea un cont la Federal Reserve din New York, a pierdut 86 de milioane USD într-în incident care a implicat penetrarea unor reţele considerate extrem de sigure, care asigură transferul fondurilor pe mai multe continente.

Date obţinute de Epoch Times arată că grupurile de hackeri guvernamentali ale Chinei - şi probabil ale Coreei de Nord, care au spart reţele bancare, închiriază acum accesul la bănci pentru perioade limitate de timp, contra cost. Clienţii acestora sunt reţele criminale dintre cele mai diverse.