Tragedia din Coreea de Sud: Rudele celor 273 de victime cer ridicarea vaporului din apă

Un vapor s-a răsturnat pe apele de coastă sud-coreene.
Un vapor s-a răsturnat pe apele de coastă sud-coreene. (youtube.)

Nemulţumirile în Coreea de Sud au luat amploare, sâmbătă, când rudele celor peste 200 de victime ale tragicului incident maritim au cerut autorităţilor ridicarea vaporului din apă, a notat Reuters.

Multe din familiile victimelor au încetat să mai spere că se vor mai putea găsi supravieţuitori în feribotul Sewol. Vaporul s-a scufundat în urmă cu patru zile în apropierea coastei sud vestice a peninsulei coreene.

Sâmbătă, prin geamurile vaporului, scafandrii au văzut corpurile a trei copii iar materialul video preluat de aceştia i-a determinat pe părinţii îndureraţi să ceară preşedintelui sud coreean ridicarea vaporului.

”Vă rog ridicaţi vaporul, ca să putem lua corpurile de acolo”, a declarat mama unuia din copiii pierduţi.

”Preşedintele Park Geun-hye ar trebui să vină din nou aici”, a adăugat aceasta.

Din cele 273 de persoane dispărute, majoritatea erau elevii unei şcoli de la marginea capitalei Seul. Unii dintre părinţi au oferit mostre de ADN echipelor de salvare pentru identificarea cadavrelor.

Trei pârghii au fost aduse la locul incidentului neputând fi încă utilizate din cauza condiţiilor meteorologice dificile.

”Ridicarea vaporului nu înseamnă că-l vor lua complet din mare. Îl pot ridica la doi până la trei metri deasupra nivelului mării”, au explicat autorităţile de la Seul.

În timp ce căpitanul vaporului cât şi alţi adjuncţi ai săi se confruntă cu acuzaţiile penale, directorul adjunct al şcolii la care învăţau elevii dispăruţi, salvat anterior de pe vapor, s-a sinucis în faţa sălii de sport din Jindo.

”Ardeţi-mi cadavrul şi împrăştiaţi-mi cenuşa la locul vaporului scufundat. Poate că în viaţa viitoare voi deveni un profesor pentru studenţii dispăruţi”, a scris acesta într-un bilet de adio.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe