Traian Băsescu: Iohannis a reuşit să instaureze liniştea pe care şi-o dorea Ion Iliescu

Preşedintele Klaus Iohannis a intrat în colimatorul lui Traian Băsescu după ce a susţinut, într-un discurs în plen, că România a fost izolată până la venirea sa la Cotroceni.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

"Atributul primordial al preşedintelui României ţine pe de o parte de politică externă şi pe de altă parte de securitate. A făcut multe vizite, niciuna n-a avut vreun miez, pur si simplu au fost vizite de prezentare. A fost în Polonia. Eu am semnat în 2009 parteneriatul strategic cu Polonia care viza cooperare pe chestiuni de securitate, cooperare pe dezvoltare regională.

Nu mai era Băsescu, venise Iohannis, trebuia să scoată cel puţin o foaie de parcurs a acestui parteneriat strategic, nu? Nu s-a întâmplat asta, au fost vizite sterpe", a declarat, în cadrul unei intervenţii telefonice la postul B1 TV, Traian Băsescu.

Klaus Iohannis este catalogat de Traian Băsescu drept un om pentru care primează interesul personal.

"Îl văd ca un om ascuns, gata întotdeauna să facă lucruri în interesul lui, dar nicidecum în interes public. Şi v-aş aduce aminte cum l-a desfiinţat premierul de la Grivco într-o noapte pe Crin Antonescu, deci are o şiretenie pe care nu o foloseşte spre exemplu în relaţii internaţionale".

Întrebat de jurnalistul Sabin Orcan dacă în acest prim an de mandat Iohannis remarca şi vreun lucru pozitiv, Traian Băsescu a răspuns "categoric da. A reuşit să instaureze liniştea pe care şi-o dorea Ion Iliescu".

Fostul preşedinte nu a avut cuvinte de laudă nici despre bugetul întocmit de Guvernul Cioloş. "Dacă bugetul făcut de Ponta ar fi o rochie, ce a adăugat la rochia asta domnul Cioloş? Vă spun eu: o crăpătură în fund!"