Traian Băsescu îşi scrie memoriile. "Acest volum va supăra mulţi oameni, însă nu pe toţi"

Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a dezvăluit recent că a început să îşi scrie memoriile din timpul celor 10 ani cât a condus ţara de la Cotroceni şi speră ca primul său volum să fie gata în primăvara lui 2016.

"Da, am început, am planul lucrării, am o schiţă. Am început să vorbesc în faţa unui microfon. Nu mă ajută nimeni pentru că oferte sunt foarte multe, dar nu aş vrea să fie cunoscut conţinutul înainte să termin. Încep de la campania electorală din 2004, memorii ca preşedinte. Aş vrea să fie o carte generală a mandatului de 10 ani, memorii, adică ce îmi aduc eu aminte şi susţinute cu trimiteri la documente. Deci, exact lucrurile cum le-am văzut eu (...).

Încep de la cum am ajuns eu candidat în 2004. (...) Aş vrea ca volumul să fie citibil. Nu aş vrea să fac un volum de 500 de pagini, s-ar putea scrie. Dar intenţionez, pe urmă, să dezvolt un volum separat pe probleme de securitate naţională, pentru probleme economice, aşa cum le-am văzut eu", a declarat, la postul B1 TV, fostul preşedinte Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Traian Băsescu va aborda în cartea sa o mulţime de subiecte de interes public, de la răpirea jurnaliştilor şi referendumul din 2012, până la Elena Udrea şi cum a cunoscut-o pe aceasta.

"Prima impresie a fost excepţională. Am cunoscut-o la sediul PDL, când se candida la primăria Capitalei. Ea candida ca şi consilier. Era un jurist isteţ. La vremea aceea mergea în Tribunal foarte deschisă", a precizat Traian Băsescu despre protejata sa, potrivit bn24.ro.

Gradul de sinceritate al cărţii va fi "sută la sută", asigură fostul preşedinte, arătând însă că ceea ce nu se poate spune nu o să scrie. Acest volum va supăra mulţi oameni, însă "nu pe toţi", a precizat Traian Băsescu, care se bucură de o cotă de încredere de 15%, potrivit ultimului sondaj de opinie realizat în luna iulie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.